Lietuvos jūrinio klasterio narių gretose – pasaulinė energetikos milžinė

Verslas

Prie Lietuvos jūrinio klasterio prisijungė Vokietijos kompanija „RWE Renewables“. Naujoji klasterio narė yra antra didžiausia pasaulyje verslo organizacija pagal savo operuojamų jūrinių vėjo elektrinių instaliuotą galią bei viena didžiausių energetikos įmonių Europoje.

„RWE Renewables“, sukaupusi 20 metų patirtį sėkmingai plėtojant, statant ir eksploatuojant jūrinio vėjo jėgaines, nori prisidėti atveriant didelį jūrinio vėjo energetikos potencialą Lietuvoje. Visą Baltijos jūrą laikome perspektyvia tolesniam jūrinio vėjo energetikos augimui, tam turinčią tinkamas gamtines sąlygas – įskaitant pastovius vėjo greičius ir mažesnes bangas nei Šiaurės jūroje. Statydama vėjo elektrines visame pasaulyje „RWE Renewables“ stengiasi įtraukti vietinius medžiagų ir paslaugų tiekėjus, užmegzti ryšius su mokslo įstaigomis, tad narystę Lietuvos jūriniame klasteryje vertiname kaip tinkamą formatą veikti minėtomis kryptimis“, – pranešime spaudai cituojamas Rytis Kėvelaitis, „RWE Renewables“ vyresnysis patarėjas Baltijos šalims.

„Stovint ant reikšmingo jūrinės vėjo energetikos projekto vystymo slenksčio, „RWE Renewables“ patirtis ir kompetencijos klasteriui yra vertingas resursas, įgalinantis dar aktyviau ir konstruktyviau diskutuoti apie Klaipėdai atsiveriančias galimybes, apie būtinybę jas išnaudoti pasitelkiant čia esančius technologinius ir inžinerinius pajėgumus, o taip pat drauge ieškoti naujų bendradarbiavimo nišų, susijusių su aukštos pridėtinės vertės kūrimu“, – teigia klasterio veiklą koordinuojančio Klaipėdos mokslo ir technologijų parko plėtros vadovas Andrius Sutnikas.

Naujosios klasterio narės kvietimu, birželio 23 d. Klaipėdos jūrinio verslo atstovų delegacija apsilankė „RWE Renewables“ Gdanske organizuotame seminare, kurio metu kompanija potencialiems vėjo jėgainių projektų paslaugų ir komponentų tiekėjams iš Lenkijos bei Lietuvos pristatė bendradarbiavimo galimybes.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Edgaras Riabko - hakatono „Portathon“ jaunimo ambasadorius

Dusyk pasaulio vandens formulių F2 čempionu tapęs ir ambicingai naujiems startams besiruošiantis Lietuvos pilotas Edgaras Riabko tapo Klaipėdoje rengiamo tarptautinio ...
2023-09-06
Skaityti daugiau

Miestas

Krevetes augins panaudodami geoterminį vandenį

Vakarų Lietuvoje glūdinčius geoterminio vandens išteklius tikimasi sėkmingai panaudoti ir akvakultūroje. Tai įrodyti mokslininkai sieks eksperimentais, kurie šį rudenį startuos ...
2023-09-04
Skaityti daugiau

Verslas

Ukrainos grūdams – žaliasis Lietuvos vidaus vandens koridorius?

Rusijai pasitraukus iš susitarimo dėl ukrainietiškų grūdų eksporto per Juodąją jūrą, Klaipėdos uostas galėtų tapti naujais vartais šiam kroviniui. Analizuojant ...
2023-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This