Ar bus daugiau šviesos Universiteto alėjoje, lems ir Vyriausybė

Miestas, Svarbu

Klaipėdos universiteto (KU) miestelyje daugiau šviesos pasigendantys klaipėdiečiai jos gali sulaukti, jei apšvietimo tinklai ir stulpai bus perduoti miestui.

„Gyvenu Kretingos g. Aplinkui esančios erdvės (nuo KU iki „Studlendo”), įskaitant šaligatvius, aikšteles, Universiteto al., pėščiųjų ir dviračių takus, kurie priklauso KU. Deja, kasdien nuo 00:00 absoliučiai visur įsivyrauja aklina tamsa. Nepriklausomai nuo metų laiko. Taigi, po 00:00 vaikščioti šioje milžiniškoje erdvėje tampa nesaugu. Įdomus faktas ir tai, jog erdvėje sumontuota daug apšvietimo stulpų, tačiau valandomis, kuomet jie įjungiami, šviečia vos kas antras. Kam buvo reikalinga investuoti į tokį kiekį stulpų, jei naudojamas vos kas antras? Ar tai nėra mūsų visų, įskaitant ir vaikščiojančius tamsoje, mokamų mokesčių švaistymas? Prieš daugiau nei metus kreipiausi į „Gatvių apšvietimą” atsakymas – ši erdvė priklauso KU. Tuomet kreipiausi į atsakingus asmenis KU. Deja, konkretaus išaiškinimo dėl šios situacijos negavau”, – „Atvirai Klaipėdai” parašė ir nuotraukas pridėjo klaipėdietis Jogaila.

KU infrastruktūros prorektorius Benediktas Petrauskas priminė, kad po to, kai buvo nutiesta Universiteto alėja, ji gana ilgai buvo uždara ir tik prie įstaigos vairo stojus Artūrui Razbadauskui gatvė buvo atverta ir visai visuomenei. Tai buvo padaryta 2018-ųjų rugpjūčio pabaigoje. Pasak B. Petrausko, vėliau buvo sutarta, jog miestas perims šią gatvę ir pradės ją rūpintis.

„Tačiau pradėjus rengti atitinkamus dokumentus paaiškėjo, kad apšvietimo tinklai ir stulpai yra laikomi kilnojamuoju turtu, todėl miestui buvo perduota tik pati gatvė. Taigi, universitetas, nepelno siekianti organizacija, jau kurį laiką rūpinasi miesto gatvės apšvietimu. Tai yra nemenka finansinė našta, ypač kai pastaruoju metu smarkiai didėja kainos. Tačiau jau ilgai netrukus turėtų būti miestui perduotas ir apšvietimas, gal už kokio pusantro mėnesio”, – sakė B. Petrauskas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis patvirtino B. Petrausko žodžius, kad miestas kol kas yra perėmęs tik pačią gatvę. Anot jo, apšvietimo infrastruktūra nebuvo priimta, nes KU dar neturėjo visų reikiamų dokumentų.

Pasak E. Simokaičio, miesto tarybos sprendimas, kuriuo ji sutinka perimti ir apšvietimo tinklus bei sulpus, jau yra priimtas, dabar bereikia sulaukti Vyriausybės sprendimo dėl jų perdavimo.

B. Petrauskas savo ruožtu dar atkreipė dėmesį, kad kriminogeninė padėtis šioje miesto dalyje tikrai nėra prasta, bet dar bus kalbamasi su miestu, kad galbūt jis prisidėtų prie intensyvesnio apšvietimo ir likusioje KU miestelio teritorijoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This