Klaipėdoje Olenos Liberty paroda „Ugnies ir plieno miestas – Mariupolio gynėjų veidai“

Kultūra

Liepos 6-9 dienomis Klaipėdoje vyksiantis tarptautinis džiazo festivalis, šiemet bus kitoks nei įprastai. 28- ąjį kartą organizuojamo festivalio organizatoriai neapsiribojo muzikine programa, jie nusprendė atiduoti duoklę ir vizualinio meno kūrėjams bei jo gerbėjams.

Liepos 5 d. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje vyks dailininkės iš Ukrainos „Azovo“ pulko savanorės, Olenos Liberty paroda „Ugnies ir plieno miestas – Mariupolio gynėjų veidai“.

Parodos metu lankytojai galės susipažinti su Olenos Liberty kūryba ir paklausyti ukrainiečių aktorės Olesjos Žurakovskajos skaitomų ištraukų iš žurnalistės Nadeždos Suchorukovos „Mariupolio dienoraščio“. Nadeždai likimas lėmė išgyventi Mariupolio šturmą. Šie dramatiški įvykiai sugulė į dienoraštį, publikuojamą socialiniuose tinkluose ir tarsi virusas pasklidusį po visą pasaulį. Žurnalistės rašytiniais išgyvenimais žmonės masiškai dalinosi socialiniuose tinkluose. Šiandien ji rado saugų prieglobstį Klaipėdoje ir naudojasi galimybe skleisti žinią apie miestą, kurio nebėra.

Klaipėdoje laikinai apsistojo ir garsi Ukrainos aktorė, Olesja Žurakovskaja, visai neseniai vedusi pramogines TV laidas, vaidinusi populiariuose filmuose bei serialuose ir dirbusi Mariupolio dramos teatre, kurio griuvėsiuose iki šiol palaidoti šimtai Mariupolio žmonių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Žvejų rūmuose - kitoks Nedos Malūnavičiūtės koncertas

Kovo 28 d. 18.30 val. Klaipėdos Žvejų rūmai kviečia praleisti vakarą su Neda Malūnavičiūte (vokalas, fleita) ir Richardu Baniu (fortepijonas). ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujajame Klaipėdos muzikiniame teatre - dėmesys ir klausos negalią turintiesiems

Artėjant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) naujojo pastato atidarymui ypač daug dėmesio skiriama žmonėms su negalia. KVMT vadovo pavaduotojas Naglis ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - šokio premjera suaugusiems

Kovo 21, 22, 23 d. Klaipėdos lėlių teatre vyks šokio ir šešėlių monospektaklio suaugusiesiems premjera „Kontūrai“. Tai – Klaipėdos lėlių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This