Bokštui Smiltynėje jau ieško statybininkų

Uostas ir jūra

Smiltynėje, Naujosios perkėlos krantinėje, suprojektuotas ir dar šiemet bus pradėtas statyti 29,5 m aukščio laivų eismo tarnybos radiolokacinės kontrolės sistemos bokštas. Bokštas bus neprieinamas pašaliniams asmenims.

Projektuotojų vizualizacija

Jam pasirinkta vieta be statinių. Be to, bokštas atitraukiamas nuo Kuršių marių krantinės taip, kad „neužliptų“ ant jos perimetru įrengtų požeminių inkarinių templių – krantinės laikančių elementų.

Radiolokacinis bokštas suprojektuotas (projektavo AB Panevėžio statybos trestas) iš metalo profilių, todėl siekiant statinį kuo darniau įlieti į aplinką, parengti tamsūs konstrukciniai elementai. Projektuotojus Uosto direkcija išsirinko architektūrinės koncepcijos konkurso metu ir vėliau pasirašė 60 500 Eur vertės sutartį. Konkursui buvo pateikti keturi darbai, tačiau du projektai buvo atmesti dėl konfidencialumo pažeidimų.

Projektuotojų vizualizacija

Sklypo teritorija bus tvarkoma tik tiek, kiek reikia bokštui, jo priklausiniams ir jų aptarnavimui. Ji bus perimetru aptverta 2,45 m aukščio tvora.

Projektuotojų vizualizacija

Teigiama, kad senųjų pajūrio pušynų fragmentų šioje vietoje yra likę nedaug, tad statiniu lyg užpildoma ši tuštuma, formuojama natūrali harmonija – bokšto aikštelės projektuojamos žvelgiant į pušies lajas bei jų išsidėstymą. Stengiamasi išlaikyti statinio vertikalią pusiausvyrą aikšteles projektuojant priešingomis kryptimis, taip fasade sukuriant medžio vainikų atkartojimą. 

Bokšto aptarnavimo kopėčios suprojektuotos jo viduje, techninei įrangai reikalingi konteineriai bus pristatomi bokšto šonuose.

Projektuotojų vizualizacija

„Visas statinys bei jį supanti mažoji architektūra iš vertikalių elementų formuoja nuolatos augančios ir į dangų besistiebiančios darnos vaizdinį”, – teigia projektuotojai.

Statinio užsakovas – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Šiuo metu jau ieškomas rangovas statybai. Numatytas laikas statyboms – 440 dienų.

1 Comment

  1. Anonimas

    Baisus..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This