Gyvatukas ir karštas vanduo: gerokai brangiau nei pernai, bet pigiau nei birželį

Svarbu, Verslas

Lyginant su praėjusia liepa karštam vandeniui ruošti ir gyvatukui šildyti reikalinga šilumos energija ateinantį mėnesį Klaipėdoje bus brangesnė beveik 44 proc. Tačiau tarifas bus mažesnis beveik dešimtadaliu mažesnis nei šį birželį.

Klaipėdai ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios AB „Klaipėdos energijos” valdyba nustatė, kad liepą už šilumos kilovatvalandę teks mokėti 5,15 ct be PVM. Šį birželį tarifas siekė 5,7 ct, o pernai liepą – 3,58 ct.

Liepą visą „Klaipėdos energijai” reikalingą šilumos energiją patieks tik trys nepriklausomi jos gamintojai – „Klaipėdos mediena”, „Klaipėdos baldai” ir iš atliekų šilumą gaminanti „Gren Klaipėda”. Visos trys šios įmonės už savo šilumą užsiprašė gerokai daugiau nei pernai. „Klaipėdos mediena” tarifą pasididino nuo 0,42 iki 0,8 cento, „Klaipėdos baldai” – nuo 0,36 iki 1,19 cento, o „Gren Klaipėda” – nuo 0,98 iki 1,63 cento.

Liepą už borto liks UAB „Miesto energija”, siūliusi pirkti jos šilumą už 1,8 ct/kWh ir „Pramonės energija” pasiūliusi 2,55 ct/kWh tarifą.

Jei šilumą būtų gaminę pačios „Klaipėdos energijos” biokuro katilai, jos kaina būtų siekusi 4,28 ct/kWh.

3 Comments

  1. apgavikai

    kreipiausi į AB „Klaipėdos vanduo” su prašymu, kad man neskaičiuotų gyvatuko mokesčio, nes jo bute nėra. Atsakymas – jokio 🙂

    Reply
  2. Kas tikrai žinote?

    Kokia turi būti vonios gyvatuko temperatūra, kaip reikalaujama pagal statybines normas (ar kaip ten jos dabar vadinasi)? Jeigu klystu, pataisykite, tačiau kokia gyvatuko (tiksliau, į jį ateinančio termofikacinio vandens) temperatūra turėtų būti palaikoma, už ką ir skaičiuojamas tas gyvatuko mokestis?

    Reply
    • Adelė

      Š.m. vasario mėn. raštu kreipiausi į AB „Klaipėdos energija” su klausimu, kaip paskirstomas šilumos kiekis pateiktoje privalomoje informacijoje ( sąskaitos antra lapo pusė) pagal pateiktas pozicijas. Pateikiu atsakymą: 18 % šilumos kiekio tenka bendrosioms reikmėms( laiptinės ), butams šildyti – likusi dalis šildymui, minusavus šilumos kiekį bendroms reikmėms, ger.vandeniui 1 kub.m pašildyti priskirtas 51 kWh, o temperatūrai palaikyti ( cirkuliacijai ) – likęs kiekis, minusavus kiekį vandens pašildymui,t.y.pagal temp.palaikymo galių santykį.
      Faktiškai gyvatuko spinduliuotei nustatytas 80 kWH.
      Pasižiūrėkite šią nuorodą: https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/8ef52231316011e69cf5d89a5fdd27cc/asr
      Gerai panagrinėkite sąskaitos antrą lapo pusę.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This