Klaipėdos rajone – tylos stovyklos

Regionas

Birželio 27-29 dienomis Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras surengė pirmąją „Tylos stovyklą“, kurios tikslas-  gerinti Klaipėdos rajono gyventojų psichologinę savijautą, emocinę būseną ir didinti sveikatos raštingumą.

Stovykla skirta dalyviams nuo 18 metų ir yra kompensuojama iš Klaipėdos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro lėšų. Dalyviams buvo suteikiama nemokama nakvynė bei maitinimas. Visos suplanuotos programoje veiklos vyko nemokamai.

Į Lapiuose įsikūrusią sodybą „Prie šaltinio“ susirinkę stovyklos dalyviai paliko organizatoriams savo telefonus, laikrodžius ir pradėjo savo kelionę, skirtą labiau pažinti save, atrasti vidinę ramybę, stiprinti savo psichologinę sveikatą. Antrąją stovyklos dieną jie praktikavo buvimą čia ir dabar, mokėsi streso valdymo, emocijų paleidimo, atsipalaidavimo technikų, tyloje vėsinosi prie Lapių užtvankos.

Stovyklos metu buvo sudarytos sąlygos rūpintis ir fizine sveikata – vyko mankštos, šokio – judesio terapija, maistas buvo tiekiamas pagal biuro mitybos specialistų sudarytą valgiaraštį, kurio tikslas – sveika ir subalansuota mityba.

Paskutinę stovyklos dieną dalyviai pradėjo su jogos užsiėmimais, susipažindami su įvairiomis asanomis, kurias demonstravo lektorius Justinas Dabašinskas, pasinėrė į lektoriaus Linos Švirino skleidžiamus gongų garsus. Šokio judesio terapijos lektorė Karina Sana supažindino su 4 stichijomis –ugnimi, oru, žeme ir vandeniu, kurias dalyviai išreiškė per šokio judesius.

Rugpjūčio mėnesį numatomos dar dvi papildomas nemokamos stovyklos. Informacija apie registraciją į jas bus paskelbta facebook.com/visuomenessveikatosbiuras

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Iš kalėjimo grįžęs jaunuolis įtariamas vagystėmis Klaipėdos rajone

Klaipėdos rajono policija praneša sulaikiusi vos prieš tris mėnesius iš įkalinimo įstaigos grįžusį 19-metį, įtariamą vėl užsiėmusį savo įvaldytu nelegaliu ...
2020-11-20
Skaityti daugiau

Regionas

Sveikatos žinių stiprinimas vyresnio amžiaus žmonių stovykloje

Rugpjūčio 31-rugsėjo 4 dienomis Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizavo vyresnio amžiaus žmonių sveikatingumo stovyklą „Tapk sveikatos ambasadoriumi!“ Pranešama, ...
2020-09-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This