Kuliuose prasidės SOFIJOS festivalis

Regionas

Žemaitijoje įsikūręs Kulių miestelis liepos 2-10 dienomis jau 6-ą kartą kvies kultūros mylėtojus ir ieškotojus į SOFIJOS festivalio renginius.

Liepos 2-3 dienomis 11-15 val. pirmą kartą rengiama Kulių vasaros kino akademija, kurioje 14-18 m. jaunuoliai susipažins su kinu, kurs savo filmą bei jo pristatymo publikai strategiją.

Festivalio dienomis vyks net keturios istorinės ekskursijos. Gidė Inga Blėdienė kvies į tris skirtingus turus po Kulius: ekskursijų dalyviai susipažins su miestelio bendruomenės kova už lietuvišką kalbą ir spaudą, su Kuliuose gyvenusiais ir kūrusiais žymiais visuomenės veikėjais – Juozu Tumu-Vaižgantu ir Sofija Kymantaite-Čiurlioniene. Paskutinis istorinės programos akcentas – „Taško“ teatro teatralizuota ekskursija ,,Kuliai – istorijos ir laiko dėlionė”.

Liepos 5 d. 19 val. vyks Taško teatro muzikinis spektaklis „Mitai“, (rež. V. Masalskis), paremtas įvairių tautų mitologijomis ir perkelsiantis žiūrovus į mistinį pasakojimą apie žmogaus gyvenimą.

Liepos 6 dieną, 20 val. apie klimato kaitą ir naująją „žmogaus amžiaus“ epochą, Antropoceną, pasakos dailininkų Martyno Pekarsko ir Valentino Varno tapybos akcija ir paroda „Antropoceno žmogus šiuolaikinio dailininko akimis“. O 21 val. vyks išankstinė filmo „Tvano nebus“ premjera Lietuvoje. Režisieriaus Marato Sargsyan filme  vaizduojami kariniai įvykiai atitrūkę nuo konkretaus laikmečio ar šalies, o pagrindinį vaidmenį atlieka V. Masalskis.

Liepos 7 d. 19 val. Kulių kultūros centre vyks prancūzų Neo retro grupės „Le Balluche de la Saugrenue“ pasirodymas. Muzikantai groja džaivą, valsus, tango, svingą, rumbą bei atranda vietos prancūzų klasikų dainoms.

Išskirtinis koncertas festivalio lankytojų lauks liepos 8 d., 19 val. Kulių bažnyčioje, kur skambės žydų kilmės kompozitorių klasikinės muzikos programa „Duettissimo“. Nemokamą koncertą atliks vieni ryškiausių jaunosios kartos lietuvių atlikėjų – Dalia Dėdinskaitė (smuikas) ir Gleb Pyšniak (violončelė).

Liepos 9-ąją antrus metus organizuojamas šeštadieninis Jomarkas. Po nemokamo Klounų teatro studijos „Dulidu“ spektaklio visai šeimai „Kaip atsirado drugeliai” miestelį žadins ir gerą nuotaiką kurs ne tik klounai, bet ir varinių pučiamųjų ansamblis – Klaipėdos brass kvintetas. Triukšmingi Jomarko personažai  kvies įsijungti į žaidimus, įsigyti  menininkų, dizainerių prekių, sendaikčių, ragauti tradicinių Kulių beigelių ar bendrauti su kaimynais bei menininkais. 19 val. pasirodys grupė „Graži ir ta galinga“. Klaipėdos jaunimo teatro aktorių grupė Kulių scenoje pristatys koncertą-spektaklį „Mimozos ir sirenos“.

Festivalio uždarymo dieną, organizatoriai kvies visos kultūrinės savaitės įspūdžius užtvirtinti meninių-gamtinių patirčių ture Reiskių tyro pelkėje – didžiausioje seniūnijoje aukštapelkėje, savo augmenija primenančioje Sibiro tundrą. Režisierius ir gamtininkas Mindaugas Survila papasakos kokie iššūkiai laukia filmuojant/stebint gamtoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

SOFIJOS festivalis penktą kartą kviečia į Kulius

Liepos 4-11 dienomis Plungės rajone esančiuose Kuliuose vyks Sofijos Kymantaitės-Čiurlionienės vardu pavadintas meno festivalis. Penktą kartą rengiamas SOFIJOS festivalis tęsia ...
2021-06-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This