Pirmadienį bus atverta Sukilėlių gatvė

Miestas

Klaipėdos senamiestyje esančioje Sukilėlių gatvėje baigiami remonto darbai. Ji bus atverta jau ateinantį pirmadienį.

Teatro aikštės link vedančioje gatvelėje panaudojant tiek esamus, tiek naujus akmenis, įrengtas lygesnis grindinys, baigiami kloti nauji pėsčiųjų takai, kurių aukščio skirtumas nuo važiuojamosios dalies – tik 3 cm. Šie pokyčiai leis užtikrinti sklandų ir patogų judėjimą, lengviau keliauti senamiesčiu bus ir judėjimo negalią turintiems gyventojams bei svečiams, taip pat mamoms ir tėčiams su vaikiškais vežimėliais. Atnaujinant gatvelę sutvarkyta ir lietaus nuotekų sistema, įrengtas naujas apšvietimas.

Atvėrus Sukilėlių gatvę, darbai persikelia į Didžiąją Vandens gatvę. Čia kapitalinis remontas bus baigtas per šiuos metus.

Tuo metu Vežėjų gatvėje darbai jau pabaigos link – kapitalinį remontą numatoma užbaigti per liepos mėnesį. Čia vyksta panašūs pokyčiai kaip ir Sukilėlių gatvėje – atnaujinamas grindinys, pėsčiųjų takai, apšvietimas, lietaus nuotekų sistema.  

Žvejų gatvėje darbų finišo tikimasi iki šių metų pabaigos. Šiuo metu intensyviai dirbama ruože nuo Biržos tilto iki sankirtos su Pasiuntinių gatve. Kaip ir planuota, iki birželio pabaigos įrengtos inžinerinės komunikacijos, gatvės pagrindai, liko įrengti akmens grindinį, o pėsčiųjų takus iškloti plokštėmis. Netrukus darbų aikštelė prasiplės iki Žvejų gatvės 10 pastato, o po kelių mėnesių – ir iki Pilies gatvės.

Rudenį planuojamas dar dviejų senamiesčio gatvelių – Teatro ir Daržų – atnaujinimo startas, čia remonto darbus numatoma baigti ateinantį pavasarį. Visų minėtų senamiesčio gatvių atnaujinimo darbų vertė – 3,5 mln. eurų. Taip pat yra parengtas ir šiuo metu  derinamas Aukštosios gatvės kapitalinio remonto projektas, tikimasi, kad netolimoje ateityje pavyks pradėti ir šios gatvės atnaujinimo darbus

2 Comments

  1. Virginija

    Tokioj gatvelėje,skaitau negerbiant nei klaipėdiečių nei senamiesčio tikras ralis,Grubliauskas gerbkite save ir gyventojus,nejaugi taip Nemylimi senamiesčio,Ar kreiptis kur kitur,bet galvoju ,kad ta beprasmiška,kai savo miesto nemyli, išskyrus pajūrį.Pagyvenk Pilies , Daržų, Sukilėlių,vadinamoji Teatro aikštėje.Tu taip myli senamiestį?

    Reply
  2. Anonimas

    PERKASU gatve !!!!!!! / Jokio ” SUKILIMO ” nebuvo, todel ir SUKILIMO gatves negali buti !!!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Kariškiams - Melnragės sklypas, įmonėms - didžiuliai miesto plotai

Dar viename ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje šįkart „Atvira Klaipėda” pasakos apie antrojo 1950-ųjų pusmečio Klaipėdos miesto vykdomojo komiteto (VK) ...
2023-06-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Išknisę senamiestį nei stato, nei tvarkingai mokesčius moka

Daugiau nei prieš penkerius metus archeologinius tyrimus išsinuomotuose Klaipėdos senamiesčio sklypuose Tomo gatvėje pradėjusi ir net jų nebaigusi bendrovė „Eko ...
2023-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This