Galų gale ryžosi rekonstruoti įėjimą į Girulių centrinį paplūdimį

Miestas, Svarbu

Takas ir įėjimas į paplūdimį prie jūros Giruliuose mena dar gilų sovietmetį. Prieš keletą metų būta ir privačios iniciatyvos jį tvarkyti, tačiau Klaipėdos miesto savivaldybė tik šiemet ėmėsi realių veiksmų. Tiesa, rezultatų teks palūkėti beveik porą metų.

Projektuotojų vizualizacija

Savivaldybės užsakymu UAB „Uostamiesčio projektas“ dar 2019 metais parengė pėsčiųjų ir dviračių tako bei jo priklausinių – atraminių betoninių sienelių, saugančių taką nuo užpustymo kopų smėliu, remonto ir aplinkos tvarkymo projektą.

Girulių centrinio paplūdimio prieigų atraminės sienutės yra apie 280 m ilgio ir 0,5-1 m aukščio betoninės konstrukcijos. Jos yra deformuotos, vietomis ištrupėjusios, prasidėjusi erozija. Ką bekalbėti apie estetinę būklę. Esamas tako asfalto dangos – „pavargusios”. Pėsčiųjų tako ruožas nuo atraminių sienučių iki jūros nėra apšviestas.

Projekte numatyta suremontuoti 126 m ilgio pėsčiųjų ir dviračių taką bei atramines sienelės. Nauja tako danga bus iš granito trinkelių. Take bus atskirtos pėsčiųjų ir dviračių juostos, padidės tako plotas. Numatytos ir poilsio aikštelės su atitinkama atributika. 

Dabartinės atraminės sienutės „išaugs” iki 1,6 metro. Pažeisti betono blokai bus pakeisti, o visos atraminės sienelės – dekoruotos medžiu. Takas ir suoliukai bus apšviesti, apšvietimas bus sumontuotas ir atraminėse sienelėse. 

Šiuo metu savivaldybė ieško rangovo šiems darbams atlikti. Numatoma darbų trukmė – 16 mėnesių, su galimybe šį terminą pratęsti dar 5 mėnesiams. Numatoma projekto vertė neskelbiama.

4 Comments

  1. klp

    Manau bus panaudotos ilgaamžės medžiagos ir kas metai nereiks atstatinėti ?

    Reply
  2. vk

    Valio. Pagaliu trinkelės..pagaliau… iki pat jūros prašome

    Reply
  3. Na

    taką tai tikrai senai reikėjo tvarkyti, bet kad į paplūdimius jau lendama net su granitinėmis trinkelėmis? Ant jų dar piešime kažkokias juostas pėsčiųjų ir dviračių takams? O kiek ta apdailinių lentelių mozaika kainuos? Kiek ji tarnaus? Metus? Kodėl negalima tų šiukšliadėžių, suoliukų integruoti į atraminę sienutę, jei jau tokie betonavimo darbai sienutei numatomi? Iš tų kelių skylučių bus tako „apšvietimas” ? Dabar granitinsim taką ir „dailinsim” betoną lentelėmis, o vėliau ant jų pristatysim saviveiklinių kioskų laikinai prekybai , biotualetų, info stendų, dviračių stovų ir t.t., o gal protingiau būtų tam vietas iš karto šalia tako paruošti ir komunikacijas ilgam privesti? Ar geriau vis siaurėjančius paplūdimius tuo gėriu kasmet saviveikliniu būdų apdergti?

    Reply
    • Anonimas

      Kasmet reikės remonto,. Bus proga pinigėlių užsidirbti… Supratimas.kad reikia ilgaamžių medžiagų ateis kai pasikeis …

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This