Medicinos paslaugas teikiančios bendrovės darbuotojams – įtarimai dėl apgaulingos apskaitos

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos pareigūnams atliekant ikiteisminį tyrimą dėl vienos privačios Klaipėdos apskrityje veikiančios medicinines paslaugas teikiančios bendrovės vadovų ir kitų darbuotojų galimai vykdytų nusikalstamų veikų, susijusių su apgaulinga įmonės finansų apskaita, buvo sulaikyti 8 asmenys.

Atliekant tyrimą šių metų birželio 20 d. buvo atliktos 26 kratos Klaipėdos apskrityje. Jų metu paimti grynieji pinigai, daug tyrimui reikšmingų apskaitos dokumentų, kompiuterinės technikos, ambulatorinių asmens sveikatos istorijų. Iš viso šiuose proceso veiksmuose dalyvavo apie 70 teisėsaugos pareigūnų ir specialistų. Aštuoniems asmenims įteikti pranešimai apie įtarimus bei atliktos jų apklausos. Tyrimas atliekamas dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

policija.lt nuotr.

Anot prokuratūros, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, kad įmonės akcininkas kartu su įmonės direktore, veikdami bendrai su buhalterines paslaugas teikiančios įmonės buhaltere ir įtraukdami į šią galimai nusikalstamą veiką jų vadovaujamos įmonės darbuotojus, bendrovės buhalteriniuose dokumentuose neapskaitė ne mažiau kaip 216 000 eurų, gautų už suteiktas paslaugas.

Įtariama, kad įmonės vadovai, galimai žinodami, kad plastinės chirurgijos, kosmetinės chirurgijos ir estetinės operacijos, kurios nėra susijusios su ligų gydymais ar sveikatos sutrikimais (pvz. krūtų didinimo, raukšlių ir odos pertekliaus pašalinimo ir kt.), turi būti apmokestinamos 21 proc. PVM tarifu, pacientams to nežinant, medicinos dokumentuose nurodydavo medicininę indikaciją, dėl kurios reikalingas gydymas. Tokiu būdu vietoje 21 proc. PVM pritaikydavo lengvatinį 0 proc. PVM tarifą. Įtariama, kad bendrovė neapskaičiavo, nedeklaravo ir nesumokėjo į valstybės biudžetą mokesčių ir įmokų, kurių suma viršija 750 MGL (37,5 tūkst eurų).

Baudžiamasis kodeksas tam, kas apgaulingai tvarkė ir (arba) organizavo teisės aktų reikalaujamą finansinę apskaitą, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų. Tas, kas siekdamas išvengti mokesčių, kurių suma viršija 750 MGL, įrašė į deklaraciją žinomai neteisingus duomenis apie asmens pajamas, pelną, turtą ar jų naudojimą ir pateikė juos valstybės įgaliotai institucijai, gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Reklama: buhalterinės paslaugos

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvusiam „Žemkasos” savininkui – teistumas ir solidi sąskaita

Klaipėdos apygardos teismas, penktadienį paskelbęs sprendimą nuo 2021-ųjų rudens nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, nuteisė devynerius metus vieninteliu dabar jau likviduotos UAB ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Kretingos socdemas nuskausmintas rimčiau

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį net kelerius metus apeliacine tvarka nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, kurioje vienu iš nuteistųjų pirmoje instancijoje ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Poilsio ir pramogų komplekse - galimi finansiniai nusikaltimai

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai vadovauja Finansinių nusikaltimų ir korupcijos tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų atliekamam ikiteisminiam tyrimui dėl galimai apgaulingai tvarkomos ...
2023-10-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This