Pradėtas tvarkyti Neringos skveras

Miestas

Klaipėdos mieste pradėta tvarkyti dar viena viešoji erdvė – skveras šalia Šilutės pl. 40A esančio prekybos centro. Per dvejus metus čia bus atlikta darbų už daugiau nei 2,6 mln. eurų.

Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Rangos darbai bus atliekami dviem etapais. Per pirmąjį Neringos vardu pavadintame skvere bus įrengtas fontanas su dekoratyviniu apšvietimu, pasodinti nauji medžiai, krūmai, įveisti gėlynai, įrengta mažoji architektūra – suoliukai, šiukšliadėžės ir dviračių stovai. Skvero pakraštyje numatyta sporto zona su aptverta krepšinio ir tinklinio aikštele, lauko treniruokliais, žaidimo aikštelėmis skirtingų amžiaus grupių vaikams. Varžybų žiūrovų patogumui numatyta pastatyti suoliukus, geriamojo vandens kolonėlę.

Šalia Šilutės pl. 40A bus suremontuota dalis automobilių stovėjimo aikštelės. Skvere bus įrengti nauji pėsčiųjų ir dviračių takai.

Antrajame darbų etape numatyta įrengti naują dviračių – pėsčiųjų taką nuo Taikos pr. iki skvero. Palei jį nuo Šilutės pl. iki prie Taikos pr. esančios Pempininkų aikštės bus įrengtas apšvietimas, taip pat bus pastatytas stacionarus viešasis tualetas, sutvarkyti inžineriniai tinklai. Naujieji takai ir kitos erdvės bus pritaikyti žmonėms su judėjimo ar kitokia negalia. Taip pat bus įrengtas vaizdo stebėjimas.

„Gerai pažįstu tas erdves, nes būtent tame mikrorajone esu gyvenęs dar būdamas jaunuoliu ir žinau šio skvero svarbą ir reikšmę Baltijos prospekte gyvenantiems klaipėdiečiams. Džiugu, kad šio projekto metu bus ne tik atnaujintos dangos, bet sukurta nauja kokybiška erdvė laisvalaikiui, ji, tikimės, paskatins vietos bendruomenę dažniau susitikti ir drauge prasmingai leisti laiką. Šioje teritorijoje prasidėję pokyčiai maloniai nustebins ne tik mėgstančius pasivaikščioti klaipėdiečius, bet ir dviračių mėgėjus – jų patogumui bus nutiestas naujas takas iki pat Taikos prospekto, o tai galimai dar labiau paskatins miestiečius įvertinti ir šios transporto rūšies privalumus bei naudą”, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

I etapo darbų atlikimo terminas – 12 mėnesių. Skvero teritorijoje jau burzgia technika – rangovas Plungės bendrovė „VVARFF“ – darbus pradėjo praėjusią savaitę. Šiais metais planuojama atlikti didesnę dalį projekto darbų – už 1,95 mln. Eur. Projektas finansuojamas iš savivaldybės biudžeto lėšų.

„Įgyvendinant projektą sprendžiama saugumo problema: įrengus apšvietimą ir vaizdo stebėjimo sprendimus, gyventojai turėtų jaustis saugiau. Tai ypač aktualu keliaujantiems pėsčiųjų taku nuo skvero iki Taikos prospekto ir – ypač tamsiuoju paros metu: namų arti nėra, o apšvietimas – menkas“, – pastebėjo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

„Sporto aikštelių šviestuvai turi pritemdymo funkciją – esant reikalui apšvietimo intensyvumą bus galima reguliuoti ir taip sukurti atitinkamą atmosferą renginiams“, – vieną iš projekto išskirtinumų paminėjo savivaldybės vyr. patarėja Inga Kubilienė.

Neringos skvero projektavimo darbus 2019 m. atliko bendrovė „Plentprojektas“.

1 Comment

  1. ...

    Plunges Jonis , Plunges Varff. Visur ta pati šūdina kokybė , tik kaina maža. Kaip prisiminimas dar iki šiol liko tipo ištaisyta Šilutės pl antra juosta , ties Depo. Kopėčiom lygiau važiuot nei šiuo asfaltu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This