Susisiekimo viceministras žada trūkstamus milijonus Baltijos žiedo estakadai

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Samanta Malakauskaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-07-05

Komentarų: 8

Antradienį Klaipėdoje Baltijos žiedo estakados statybas apžiūrėjęs susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas tikino, kad šis projektas yra svarbus, todėl jam bus ieškomas papildomas finansavimas – iki šiol šiemet lėšų buvo skirta mažiau nei prašė uostamiesčio valdžia.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Skubam, neatsiliekam, kol kas nedaug, bet priekyje, tai viskas gerai. Viskas susistabilizavo: medžiagos, tiekimas“, – apie rekonstravimo eigą kalbėjo rangovo – bendrovės „Kauno tiltai” – statybos vadovas Aurimas Garbačiauskas.

Klaipėdos savivaldybė Susisiekimo ministerijai buvo teikusi prašymą šiems metams skirti 16 mln. eurų, tačiau tiek negavo. Viceministro J. Skačkausko teigimu, dėl didelio paraiškų kiekio neužteko lėšų įvykdyti visus prašymus, todėl buvo „daroma proporcija”. Didžiausią biudžeto dalį, anot viceministro, gavo Klaipėdos miestas.

„Mes supratom tą visą, kaip sakyt, problematiką. Tai yra, tikrai nekvestionuojame, kad tikrai projektas yra labai svarbus, ieškosime, sakykime, kalbėsimės dėl papildomo finansavimo“, – tikino susisiekimo viceministras.

„Esu visiškai įsitikinęs, kad, bet kuriuo atveju, tie darbai tikrai bus atlikti, kas yra suplanuota. <…> O tie trūkstami ne pilni 5 milijonai tikrai bus surasti valstybėje. O, ar jie bus surasti rugsėjo mėnesį, <…> ar tai bus spalio mėnesį, turbūt to esminio vaidmens nevaidina“, – kalbėjo susitikime dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Kada bus atvertas eismas naująja estakada dar neaišku. Statybos vadovas pripažįsta, kad žiedinės sankryžos rekonstrukcijos procesas gali šiek tiek atsidėti ne tik dėl finansinių problemų, bet ir dėl kai kurių medžiagų, kurios reikalingos estakados sienelių akustikos sukūrimui, stygiaus.

Pradinė sutarties su „Kauno tiltais” suma siekė 30 667 616 eurų. Dėl papildomų darbų ji jau yra išaugusi iki 38 146 712 eurų. Pagal pirminį susitarimą turėtų baigtis kitų metų vasarį, tačiau Klaipėdos savivaldybė beveik prieš mėnesį pasirašė naują susitarimą dėl papildomų darbų – dviejų požeminių perėjų ir pėsčiųjų bei dviračių takų įrengimo – už 3,7 mln. eurų ir rekonstrukcijos pabaigos datos nukėlimo iki 2024 metų vasaros.

8 Comments

  1. Silkė

    Galime ir nepabaigti- Jakų žiedo nebaigėm ir nieko.Svarbu pradėti, surengti šau, pasipiarinti, saviškiam įsisavinti pinigus o paskui kaip ir viskas Klaipėdoje -nepraktiška ,nereikalinga gali stovėti ir kaitinti sėkmingai Klaipėdiečių nervus……

    Reply
  2. pirmiems trims komentatoriams

    O be bambėjimų dar kažką mokat?

    Reply
    • Anonimas

      pastabą ir kritikasugebat tinkamai priimti ir įvertinti? Sutinkate kad procesas.labai ištęsta sir ilgas, maks metai tokiu estakadu statymui turi pakakti, zinantkadtai pagrindinis miesto įvažiavimas ir stabdis visammieato judesiui.

    • Anonimas

      O kuo remiantis nustatytas „maks metai” terminas?

    • Anonimas

      Paskaitykite paskutinį komentaro sakinį apie tai kad pagrindinis miesto įvažiavimas. Normalios šalyse dirbtinių kamščių nedaroma. Ty specialią nestabdomas miesto gyvenimas ir judėjimas,.sudarant dirbtinius transporto kamščius. Estakada nėra kažkas tokio kas.nebutu galima atlikti nurodytu laiku, dirbant dviem trim pamainomis.

  3. Rms

    Už tokią kaina jau beveik ir tunelį būtų buvę galima padaryti, ir vaizdo būtų nedarkę, ir triukšmo mažiau. Apie darbo tempą net nekalbu. Būtų dirbę nuo pradžių 2 pamainomis, jau būtų pabaigę, ir medžiagos nebūtų spėjusios pabrangti. Gėda projekto užsakovams, kad pasirašo tokias sutartis.

    Reply
  4. T

    Pabaigos kaina bus 50 mln, garantija.

    Reply
    • Gotas

      Gal ir 100k

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This