Teismas aiškinsis, kaip nepilnametė žmona tapo prostitute

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Samanta Malakauskaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-07-05

Komentarų: 0

Antradienį Klaipėdos apygardos teisme turėjo būti pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje 22 metų vaikinas iš Tauragės kaltinamas nepilnametės žmonos pardavinėjimu kitiems vyrams. Tauragiškis ir jo tėvai kaltę neigia.

Birželį prokuratūros platintame pranešime spaudai rašyta, jog Tauragės rajone gyvenantis vyras pelnėsi iš nepilnametės prostitucijos. Tai padaryti jis esą galėjo naudodamasis merginos psichine negalia ir nepalankia finansine bei socialine padėtimi. Manoma, kad šią veiklą vyras vykdė apie 4 mėnesius. Atlikto tyrimo duomenis, kaltinamas jaunas vyras buvo atsakingas už reklaminių skelbimų apie jo žmonos teikiamas intymias paslaugas viešinimą.

Byla bus nagrinėjama uždaruose posėdžiuose. Pirmasis jų antradienį pasibaigė iš esmės ir neprasidėjęs, nes kaltinamasis, neigiantis savo kaltę, atsisakė valstybės gynėjos ir kituose posėdžiuose naudosis samdomo advokato pagalba.

Po posėdžio situaciją žurnalistams sutikusi pakomentuoti kaltinamojo mama tikino, jog jos sūnus yra nekaltas, esą internetinius pranešimus apie merginos teikiamas paslaugas viešino ji pati, naudodamasi savo vyro duomenimis ir įranga. Motina teigė, jog vedybų norėjo pati mergina, o ji su vyru tokio sūnaus sprendimo nepalaikė. Pastarasis esą vėliau galėjosi pradėjęs santykius su tuo metu nepilnamete mergina (ji jau sulaukė pilnametystės).

Kaltinamojo tėvai tikino, jog kreipėsi ir į policiją bei Vaikų teisių tarnybą prašydami užkirsti kelią savo sūnaus ir nepilnametės merginos santykiams, tačiau institucijos šios situacijos išspręsti nepadėjo.

„Aš mačiau, kaip elgėsi ji, kai šalia buvo. Sužinojom dar visokiausių dalykų, kad jinai turi kažkokį neįgalumą. <…> Kaip širdis mamos nujautė, kad viskas bus negerai“, – po posėdžio dalinosi kaltinamojo motina.

Anot moters, pati mergina naudojosi jos sūnumi ir jam grasindavo.

„Jinai visko norėjo. Ji tiesiog grasindavo jam ir peiliais, aš turiu daug įrodymų“, – kalbėjo moteris.

Pasak jos, mergina su kaltinamuoju sutuoktiniu turi poros mėnesių amžiaus kūdikį, kurį dabar augina vyro mama, nes marti esą jo atsisakė, jai laikinai buvo apribotos motinystės teisės.

Po posėdžio prokurorė Irina Valadkienė nuo išsamesnių komentarų susilaikė, tik informavo, kad didžiausia bausmė už tokią nusikalstamą veiklą yra 12 metų laisvės atėmimas. Tauragiškiui yra pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 157 straipsnio („Vaiko pirkimas arba pardavimas“) 1 dalį bei 307 straipsnio („ Pelnymasis iš kito asmens prostitucijos“) 3 dalį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pagalbos numeris - 111

Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) primena, jog 2023 metais startavo trumpasis pagalbos numeris 111, kuriuo kreiptis pagalbos į šią organizaciją gali ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Regionas

Istorijų opera „Klaipėda" skambės Tauragėje ir Šilutėje

Vienas naujausių Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklių – mažasis spektaklis istorijų opera „Klaipėda“ išvyksta gastrolių: kovo 7 d. 18 val. ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už užsienietės išnaudojimą prostitucijai neteks laisvės

Teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį Klaipėdos gyventojui ir čia gyvenančiai Ukrainos pilietei, kaltintiems prekyba žmonėmis ir pelnymosi iš kito asmens prostitucijos. ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This