Gamybinį pastatą neegzistuojančioje Komunarų gatvėje keis administracinis su butais

Svarbu, Verslas

Uostamiestyje, Tilžės ir Paryžiaus komunos gatves jungiančioje bevardėje gatvėje, žinomoje Komunarų vardu („Google maps” ją irgi taip vadina), turėtų nelikti pirmaisiais nepriklausomybės metais statyto gamybinio pastato, dabar turinčio adresą Tilžės g. 52F.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jį valdančio vieno privataus asmens užsakymu šioje vietoje UAB Andrijausko architektų biuras (projekto vadovas – Edmundas Andrijauskas) projektuoja administracinės paskirties pastatą su gyvenamuoju korpusu.

Andrijausko architektų biuro vizualizacija

Dar 2010-ųjų pabaigoje patvirtintas detalusis planas numato, kad čia yra komercinių objektų teritorija, tačiau 2019 m. rugsėjį Savivaldybės administracijos direktorius pritarė šios pastato savininko iniciatyvai atlikti detaliojo plano korektūrą. Šiemet kovą direktorius jau pritarė ir detaliojo plano koncepcijai, pagal kurią čia jau būtų galima statyti ir daugiabučius, koreguojama sklypo užstatymo riba ir zona, didinamas leistinas aukštingumas ir kt.

Projektuojamas pastatas bus sudarytas iš dviejų korpusų – administracinio ir gyvenamojo su rūsiu. Administracinis korpusas projektuojamas ties šiaurine sklypo riba, jis būtų penkių aukštų su antresole ir stogo terasa. Pirmajame šio korpuso aukšte numatoma specializuota prekybos salė, 43 vietų konferencijų salė. Antrame ir trečiame pastato aukštuose projektuojamos biurų patalpos. Ketvirtajame aukšte būtų tik vienas biuras, didžiąją šio aukšto dalį užims sporto ir laisvalaikio zona, skirta tik dirbantiems pastate: treniruoklių salė su persirengimo kambariais, stalo futbolo, teniso, biliardo žaidimo kambarys. Penktas aukštas projektuojamas tik virš laiptinių blokų, jame irgi numatomi biurai. Biuras įsikurtų ir antresolėje, o virš jos – terasa, kurios dalį numatoma apželdinti.

Andrijausko architektų biuro vizualizacija

Gyvenamasis korpusas projektuojamas ties rytine sklypo riba, nuo administracinio jis bus atskirtas ugniasiene. Čia numatoma įrengti dešimt butų – po du kiekviename aukšte. Vienas butas – vieno kambario, keturi – dviejų kambarių ir penki butai trijų kambarių. Visi butai orientuoti rytų ir pietų kryptimis, jie turės atviras lodžijas. 

Pastatas projektuojamas L formos. Nuo rytinės sklypo dalies jis būtų atitrauktas nuo 5,5 iki 10,5 m formuojant žalią zoną, išsaugant ten augančias tris liepas – būtų kertama tik viena, auganti ant inžinerinių tinklų ir per arti planuojamo užstatymo.

Andrijausko architektų biuro vizualizacija

Pastato fasado apdailai numatoma naudoti rusvas klinkerio plyteles, gyvenamojo korpuso lodžijų vidinės sienos būtų dengiamos rusvu tinku. Šoniniai tūriai projektuojami stikliniai – vientisa vitrina per visus aukštus. Anstatas išlipimui ant stogo taip pat numatomas stiklinis. Patalpų apsaugai nuo perkaitimo, vitrinas numatoma uždengti metalinėmis lamelėmis.

„Siekiant vidiniam kiemui suteikti jaukumo ir įvesti žalumos” automobilių stovėjimo vietų apsauginėje zonoje numatoma pasėti veją ir pasodinti 13 medžių. Kadangi pagrindinė pastato paskirtis – administracinė, vaikų žaidimų aikštelė neprojektuojama.

Sklypo vidiniame kieme projektuojama 54 vietų automobilių stovėjimo aikštelė – tiek, kiek, anot projektuotojų, ir reikia pagal tokį patalpų kiekį bei dydį. Automobilių stovėjimo aikštelėje yra numatytos šešios elektromobilių įkrovimo stotelės.

Andrijausko architektų biuro vizualizacija

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki liepos 21 d. adresu Turgaus a. 25, Klaipėdoje, darbo dienomis nuo 10 iki 17 val. iš anksto susitarus tel. 8 46 411956, arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/pp

Pasiūlymus galima teikti iki liepos 21 d. raštu UAB Andrijausko architektų biuras, Turgaus a. 25, LT-91246, Klaipėda, arba el. p. architektubiuras@partneriai.com

Viešas susirinkimas vyks nuotoliniu būdu liepos 21 d., 15 val.

10 Comments

  1. Neringa

    O mane stebina, kad ir toliau visi durnina statybos leidimų išdavėjus – „penkiaaukštis” net vizualizacijoje matosi, kad yra septynių aukštų. Tas „mansarda” ir „rūsys” kiekvieną kartą kaip pasityčiojimas ir sukčiavimas viršijant nustatytas normas.

    Reply
    • Anonimas

      Leistinas aukštingumas matuojamas metrais o ne aukstais

    • Anonimas

      „Nieko nezinau, nieko nenusimanau, bet esu pasipiktines”

    • Anonimas

      Įdomu koks yra leistinas pagal sdp aukštin gumas ir kokie numatyti pastatu auksciai.

  2. Anonimas

    Bus dar vienas projektas tipo Šviesos loftai su typo laiminga pabaiga….

    Reply
  3. Anonimas

    Niekada nesuprasti kodėl reikia sukergri administracinius biurus namus su gyvenamaisiais butais.. konfliktas garantuotas. Koks bus gyventojų poilsis?

    Reply
    • ezys

      kuo jau biuras maiso gyventoju poilsiui? Biurai vakarais ir naktimis buna tusti, tuo tarpu kaimynai gali baliukus rengti, leisti muzika, koks tada gyventoju poilsis? 😉

    • Anonimas

      Ne visi biurai naktim būna tušti. Dieną žmonėms nereikia ilsėtis? Ypač dirbusiems naktinė pamainą.?

    • to ezys

      Ps. Dar vienas pastebėjimas.. teritorija kurioje planuojamas gyvenamasis namas su biurai kitų biurų ir komercinių pastatų apsuptyje. Greta transporto įmonių, kaip minėta konfliktai garantuoti. Ir primena daugisukscio pastato Dubysos g. situaciją. Prisiminęs Klaipėdos planavimą įmonių ir gyvenanamuju namų nesukergdavo.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atvėrė kelią atkurti senamiesčio gatvės atkarpą

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas buvo nepritaręs mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Garažui po Lietuvininkų aikšte - detaliojo plano korekcijos startas

Antradienį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas pasirašė įsakymą „koreguoti detaliojo plano sprendinius, numatant požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, įvažiavimus ir ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This