Valstybiniai apdovanojimai atkeliaus ir į Klaipėdą

Politika
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-07-06

Prezidentas Gitanas Nausėda Valstybės dienos proga už nuopelnus Lietuvai ir Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje apdovanojo Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius. Tarp apdovanotųjų – ir keturi klaipėdiečiai bei uostamiestyje dirbantys asmenys.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi apdovanotas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto profesorius, režisierius Bernardas Gytis Padegimas, „išskirtiniais spektakliais praturtinęs Lietuvos kultūrą ir meną”.

Gytis Padegimas pastaruoju metu Klaipėdos muzikiniame teatre režisavo keletą spektaklių. Roberto Dačkaus (Prezidentūra) nuotr.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi apdovanoti ilgametis Lietuvos studentų krepšinio lygos prezidentas Rimantas Cibauskas, „reikšmingai prisidėjęs prie Lietuvos krepšinio vystymo strategijos kūrimo ir krepšinio plėtros įgyvendinimo” ir Ramunė Kumpienė, Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos trenerė, ilgametė Lietuvos merginų ir moterų krepšinio trenerė, kaip reikšmingai prisidėjusi prie moterų krepšinio plėtros.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis įteiktas ir skulptoriui Arūnui Sakalauskui, dekrete vadinant monumentalumu ir įtaigumu, dėmesiu Lietuvos istorijai ir iškilioms jos asmenybėms pasižyminčių darbų autoriui.

„Šiandien mes atsidėkojame tiems, kurie savo nenuilstamu darbu svarbiose visuomenės gyvenimo srityse nusipelnė mūsų dėmesio ir didžiausios pagarbos. Kiekvieno iš Jūsų pavyzdys ir gyvenimo istorija mums yra ir neįkainojama pamoka, ir įkvėpimo šaltinis. Geriau nei bet kas kitas žinote, kiek daug gėrio ir šviesos gali atnešti tiek nauja gera idėja, tiek ir pasiaukojamas kasdienis darbas. Kaip svarbu burti bendraminčius, pelnyti jų pasitikėjimą ir bendromis jėgomis siekti išsikeltų tikslų. Iš Jūsų pastangų, kaip iš gražiausios mozaikos detalių, galiausiai susideda tai, ką gražiausio ir tauriausio turime savo šalyje. Savo žiniomis, patirtimi, moraline laikysena Jūs puošiate ir praturtinate bendrus mūsų namus“, – ceremonijos metu kalbėjo prezidentas.

Žymos: | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Putino gerbėjai ES kelia galvas. O ką Lietuva?

Rusijos diktatoriaus gerbėjai Vengrijoje ir Slovakijoje rodo savo dantukus. Oficialūs dviejų Europos Sąjungos (ES) ir NATO šalių pareigūnai viešai pažadėjo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

ELTA

G. Nausėda: esu šokiruotas ir pasibaisėjęs dėl pasikėsinimo į D. Trumpą

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako esąs šokiruotas ir pasibaisėjęs išpuoliu prieš buvusį Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentą Donaldą Trumpą. Anot ...
2024-07-14
Skaityti daugiau

ELTA

Prisiekęs G. Nausėda: neretai ginčydamiesi kūrėme stipresnę Lietuvą

Antrai kadencijai prisiekęs Klaipėdoje gimęs prezidentas Gitanas Nausėda tikina, kad per pastaruosius penkerius metus pavyko nuveikti daug. Visgi, šalies vadovas ...
2024-07-12
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This