Džiazo fiesta prasidėjo beveik tuščioje aikštėje

Fotoreportažai, Kultūra

Ketvirtadienio vakarą Kruizinių laivų terminale italų kvarteto „Motel Kaijū” pasirodymu prasidėjo XXVIII Klaipėdos pilies džiazo festivalio koncertai. Tiesa, italų pasiklausyti susirinko vos keletas dešimčių žmonių.

Festivalio organizatorių ir Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmasis festivalio renginys buvo surengtas dar antradienį – Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje atidaryta dailės paroda
„Ugnies ir plieno miestas – Mariupolio gynėjų veidai“. Parodos metu lankytojai galėjo susipažinti su dailininkės Olenos Liberty tapybos darbais ir paklausyti aktorės Olesjos Žurakovskajos skaitomų ištraukų iš žurnalistės Nadeždos Suchorukovos „Mariupolio dienoraščio“.

Trečiadienį Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios onkologijos centro koplyčioje vyko seminaras „Muzika gydo“, kurio metu koncertavo džiazo pianistas ir pedagogas Saulius Šiaučiulis, saksofonininkas Laimonas Urbikas, jaunasis talentas, trimitininkas Almantas Karečka ir grupės „De-Phazz“ vadovas, dainų autorius bei fenomenalus vokalistas Karl Frierson (JAV, Vokietija). Prie šių legendinių muzikantų prisijungė ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Pirmųjų pasirodymų visada laukiu su virpuliu. Tačiau šis koncertas dar kartą įrodė, kokia didelė jėga yra scenos profesionalų ir klausytojų – tikrų muzikos gurmanų bendrystė. Esu nepaprastai dėkinga visiems, drauge kuriantiems šventę ir kviečiu nepraleisti nei vieno koncerto”, – po pirmos koncertų dienos išplatintame pranešime spaudai cituojama festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Nemokami XXVIII Klaipėdos pilies džiazo festivalio koncertai vyks ir penktadienio bei šeštadienio vakarais.

Penktadienį nuo 18.30 val. pasirodys „Remi Panossian trio”, juos vėliau scenoje pakeis „The Bleach band” ir „Jewish jazz spirit”. Šeštadienio vakarą yra numatyti „Karl Frierson & band”, Anastasijos Bukinos ir Kaunas bigbendo, „SHAPE International Band” ir „NATO Jazz Orchestra” bei Bob James ir „Andrey Chmut band” pasirodymai.

Koncertai šiemet gyvai transliuojami Odesos TV žiūrovams.

21 Comments

  1. Pencininkas

    Ei, niurgzliai, ten tie, kurie į gargždus kraustosi, penktadienio vakarą muzika netilo iki vėlumos. Susirinkę klausytojai mėgavosi puikiu oru, artėjančio savaitgalio nuotaika, improvizacinės muzikos skambesiu ir užvedančiais šokio ritmais.

    Reply
    • Vilija

      Kažin kiek čia komentuotojų nors su kokiu muzikinių išsilavinimu. Nebuvau šiemet, nes teko išvykti į mokymus, bet labai norėjosi būti. Tai profesionali ir įdomi muzika! Net per lietų būna žmonių ir kartais jų daugiau, kartais mažiau, bet žmonės mylintys muziką. Visada akivaizdu dalis užsieniečių, kurių dalis net specialiai atvyksta į festivalį. Liūdna, kad net aukšto lygio renginys kažkam kliūna tik dėl mero. Patys merą išsirenkat, baikit verkti ir žeminti tuos, kurie dovanoja šventę Klaipėdai.

    • Pencininkas (IP: 78.61.100.125)

      Kelinta gryžkite į Gargždus? Tai Salotė buvote 4 klausytojai… Ps. I temą muzikantų talentų ir profesionalumu niekas neabejoja. Tik matomai jau laikas susivokti kad daugumai miesto gyventojų šis.muzikos.zanras.nelabai neįdomus. Beto kas.mwt Brukamas per jėgą. Norime kitokių renginių . Jazui Laikas būtų gryzti į ten kur viskas ir prasidėjo. Kurpiai…

  2. Alaus mėgėjas

    O kokio velnio festivalis nusigrūdo į terminalą? Ar Anikės aikštėje jau vietos per mažai? Manding kelioms dešimtims ištikimų džiazo bičiulių ir dar keliasdešimčiai žioplių vietos ten tikrai būtų užtekę. O trenktis į terminalą nežinia dėl ko nėra jokio noro.

    Reply
  3. Rimas

    Džiaugiuosi, kad mieste vyksta įvairūs renginiai. Eikite kulturintis, O ne burbekite. Sėkmės. Gero savaitgalio, mažiau pykčių……

    Reply
  4. Anonimas

    Sauliau Šiaučiuli esi gerbiamas ir mylimas kaip žmogus ir džiazmenas , ko negalima pasakyti apie miesto mera , savanaudis , neprisiminkim mero praeities , kur jis grojo ir kuo buvo . Jegu ne moteris ir partija ……..

    Reply
  5. MArijus

    Kad jau koktu nuo Dūdoriaus „Kokafonijos” mieste. Visi mato kaip visi Lietuvos miestai susitvarkę- tik ne Klaipėda. Net į Gargždus nuvažiuok- viskas gražu ir tvarkinga, miestas vystosi…
    O čia Klaipėda- Elementarių problemų, kamščių, kelių suremontuoti negali… Apie miesto progresą, ar teisingiau regresą- net kalbėti neverta. Visiškas „Liberastiškas” sovietmetis.

    Reply
    • Pensininkas.

      Tai kraustykis į Gargždus, ir butas bus pigesnis, jooo…

    • Kišamas per prievartą

      Pakeitė festivalio datas, spekuliuoja Ukrainos karu, kušdami savo šeimyninį festivalį. Jeims ramybės laikas, nakties valandos negalioja. Ponia direktorė spjaua į miestiečių ramybę, sunkiai vargdama su vienu vieninteliu festivaliu.

    • to Pensininkas

      Tai gal kritika priimkite kaip stimulą tobulinti ir tobuleti .ietį vystyme . siuntineti ir aiškinti kur kas turi važiuoti labai lengva.

  6. Anonimas

    Džiazo fiesta turi buti skirta tik tiems kas myli džiaza , jį supranta ir laukia tų vakarų ir susitikimu ir tai turi vykti mažesnėje erdvėje . O ne visiems neturintiems ką veikti . Čia tik mano nuomonė .

    Reply
    • Klaipediete

      Baikite burnoti. Klaipėda gražėja. Per vieną dieną darbai nepasidaro. Ačiū Gerb. Merui.

    • to Klaipediete

      Kur grazeja,.konkrečiai kuro vieta? Pvz naujai konstruojamo Sakuru parko takeliai ir tie jau belenkai iškloti…

  7. Vynilas

    O ko ten eiti? Norint kad eitu zmones turi buti naujai pazvelgta. Festivaliui reikia restarto, nauju vadovu ir naujo poziurio. Metai is metu tas pats kurpalius – mums tai neidomu.

    Reply
    • Vynilui

      Pritariu jums. Viskas išsisėmė galutinai. Ir ne dėl pinigų. Pažiūrėkite kokio dydžio scena ir kiek ji kainuoja. O gal grįžti kaip seniau į laikrodžių kiemelį, su bilietais, be pompastikos? Kokie buvo vakarai Teatro aikštėje…Dabar nykuma… Laiks padėti tašką tokiems festivaliams

  8. Klausimas

    Grubliauskas triūbija darbo metu?

    Reply
    • tai

      patriubinkit, tamsta, Grubliauskui i viena vieta, gal laimingesnis busit?

    • Apie vieną vietą

      Už tavo mokesčius triūbija. O Jūsų pasiūlymu pasinaudosiu per rinkimus!

  9. Kentas

    Nepergyvenk savaitgalį po darbų ateis daugiau senų ištikimų žiūrovų. Studentų nebėr o ir šiaip jaunimui tas jazzas foninė muzika akropolio tualete.

    Reply
  10. Anonimas

    Laikas atsistatydinti Grubliausko žmonai ir uždaryti uabėlį.

    Reply
  11. Bronius

    Ačiū urbanistinės driekos ir jaunimo emigracijos iš miesto skatintojams ir vykdytojams už Klaipėdos kultūrinį sunaikinimą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato pirmuosius svečius

XXX Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet vyks birželio 27-29 dienomis Teatro aikštėje. Jo organizatoriai pagarsino pirmuosius renginio svečius –  grupę ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Kultūra

„JazzFest Budapest“ ir Klaipėdos pilies džiazo festivalis pasirašė bendradarbiavimo sutartį

„JazzFest Budapest“ – mieste, koncertų salėse, klubuose bei viešose erdvėse vykstantis džiazo festivalis, kuriame pasirodo pasaulinės džiazo žvaigždės ir vietiniai ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Džiaze - ne vien tik merginos

Gyvenimas yra nenuspėjamas, sugebantis nustebinti netikėtais savo posūkiais. Nuostabu būna gimtojo miesto ar net šalies koncertų salėse ar aikštelėse išvysti ...
2023-10-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This