Klaipėdos apskrity – 6 neblaivūs krovininių automobilių vairuotojai ir vienas autobuso vairuotojas

Transportas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-07-07

Lietuvos kelių policijos tarnyba skelbia apibendrinusi birželio 13–19 d. šalies keliuose vykdytą krovininių transporto priemonių, autobusų ir jų vairuotojų patikrinimą (angl. Operation Truck & Bus) ir pateikusi išsamią ataskaitą šios tikslinės prevencinės priemonės iniciatoriui – Europos kelių policijos tinklui ROADPOL (angl. European Roads Policing Network).

Policijos nuotr.

Kontrolės metu policijos pareigūnai tikrino vairuotojų blaivumą, transporto priemonių greitį, techninę būklę, svorį, ar saugiai gabenami didžiagabaričiai ir pavojingi kroviniai. Taip pat tikrinta, kaip vairuotojai laikosi vairavimo ir poilsio režimo, tachografų naudojimo tvarkos, fiksuotas važiavimo greitis.

Šalyje per savaitę patikrintos iš viso 3606 transporto priemonės: 3 084 krovininiai automobiliai (86 proc.) ir 522 autobusai (14 proc.).

Išaiškinti 163 Kelių eismo taisyklių pažeidimai, iš jų 152 (93 proc.) padarė krovininių automobilių vairuotojai. Skelbiama, jog daugumą pažeidimų (89 proc.) padarė Lietuvoje įregistruotų transporto priemonių vairuotojai.

Nustatyti 26 neblaivūs vairuotojai (krovininių automobilių – 25, autobusų – 1), iš jų 6 – Klaipėdos apskrityje. Vieną neblaivų autobuso vairuotoją išaiškino Klaipėdos apskrities kelių policijos pareigūnai.

Tikrinant krovininius automobilius, nustatyti 34 saugos diržų ir 12 tachografų naudojimo tvarkos, 8 techninės būklės, 5 darbo ir poilsio irežimo, 4 didžiagabaričių krovinių vežimo tvarkos pažeidimai, po 2 leistino važiavimo greičio ir svorio viršijimo pažeidimus.

Tikrinant autobusų vairuotojus, nustatyti 9 saugos diržų nenaudojimo atvejai.

Lietuvos kelių policijos pareigūnai Europos kelių policijos tinklo ROADPOL (anksčiau TISPOL) veikloje dalyvauja nuo 2004 metų. Tarptautinė organizacija vienija 28 Europos šalis. Iš viso kartu su šia organizacija įgyvendinta jau daugiau nei 130 eismo dalyvių kontrolės priemonių.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Jūros šventės metu bus galima pasitikrinti blaivumą

Jūros šventės metu policijos autobusiuke Danės gatvėje (liepos 26–27 d. nuo 15 iki 3 val., 28 d. nuo 10 iki ...
2024-07-24
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Per Velykas važinėjo gerokai įkaušę

Policija pranešė, kad per Velykas uostamiestyje ir Klaipėdos rajone sulaikė tris automobilius vairavusius girtuoklius, kurių vienas sugebėjo taranuoti ir elektros ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Prieš šventes - pluoštas „girtų“ avarijų

Klaipėdos apskrities policija pranešė, kad girti vairuotojai penktadienį sukėlė net penkias avarijas. Pirmoji iš jų įvyko apie 13 val. Klaipėdos ...
2023-12-23
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This