Leonas Somovas pristatys tarpinius rezidencijos Klaipėdoje rezultatus

Kultūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (KKKC) prasidėjo šių metų meno rezidencijų programa. Iki gruodžio čia atvyks 7 menininkai grafikai, tapytojai, fotografai, skulptoriai, muzikos kūrėjai. Rezidencijos metu menininkai įgyvendins asmeninius projektus, bendraus su vietos bendruomenėmis, rengs įvairias kūrybines ir meistriškumo dirbtuves. Vienas jų, žinomas muzikos prodiuseris Leonas Somovas, jau beveik mėnesį gyvena ir kuria Klaipėdoje.

KKKC nuotr.

Nors kūrėjas labiau žinomas kaip vienas sėkmingiausių muzikos prodiuserių, jis taip pat ir fotografuoja, kuria garso ir vaizdo instaliacijas. Vienas iš tokių darbų, sukurtas kartu su Dariumi Žičkumi, buvo pristatytas galerijoje Belgijoje ir Vilniaus galerijoje „Vartai“.

Rezidencijos metu L. Somovas fiksuoja KKKC kasdienybės akimirkas, įrašinėja garsus, dalinasi patirtimis su vietos muzikos kūrėjais, taip pat kuria muzikinį dienoraštį, kuriuo dalinasi savo socialiniuose tinkluose.

Autorius šiuo projektu siekia sujungti didžiausias savo aistras – muziką ir analoginę fotografiją.

L. Somovo rezidencijos ir kūrybinių dirbtuvių tarpinius rezultatus organizatoriai kviečia išgirsti ir išvysti jau šį penktadienį, liepos 8 d., 18 val., Parodų rūmuose, o galutinė audiovizualinė instaliacija bus pristatyta rugpjūčio mėnesį. Prieš rezultatų pristatymą ketvirtadienį kūrėjas surengs koncertą Palangoje muzikos erdvėje „Oldman Parkas“.

KKKC rezidencijų programa, skirta Lietuvos ir užsienio menininkams, kuratoriams, tyrėjams ir kitiems kūrėjams, suteikia galimybę gyventi ir kurti Klaipėdos senamiestyje, įgyvendinti individualius projektus, bendradarbiauti su vietos bendruomene, inicijuoti bei įsitraukti į KKKC kultūrines veiklas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

KKKC kviečia registruotis rezidentus

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) kviečia profesionalius įvairių sričių menininkus teikti paraiškas dėl galimybių kurti KKKC meno dirbtuvėse. Paraiškas galima ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - užsienio menininkių darbai ir edukacijos

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) inicijavo projektą „Užsienio menininkių parodų ciklas KKKC“. Jo metu pristatytos dvi parodos. Viena jų – ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia į „Karnavaltoną"

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) gruodžio 28 d., ketvirtadienį, 18 val., trečius metus iš eilės kviečia meno mėgėjus ir kūrėjus ...
2023-12-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This