Poilsiautojams – prastos žinios: laukia lietinga savaitė

Vasara

Liaudies išmintis teigia, jog jei liepos 10-ąją, Septynių miegančių brolių dieną, lyja, lis ir artimiausias 7 savaites.

Kadangi sekmadienį lietus pajūrį merkė tik pirmąją dienos pusę, tikėta, jog visos 7 savaitės lietingos nebus.

Portalo archyvo nuotr.

Pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, artimiausią parą iš pietryčių atkeliaus daug lietaus gabenantis ciklonas, tad pajūry poilsiaujantiems sinoptikai gerų žinių kol kas neturi.

Antradienio naktį daugelyje rajonų prognozuojamas lietus, rytiniuose rajonuose – smarkus. Stiprės šiaurės vakarų vėjas, vietomis gūsiai sieks 15–18 m/s. Žemiausia temperatūra 12–17 laipsnių šilumos. Dieną numatomas lietus, daugelyje rajonų smarkus. Kai kur perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, šiaurės, 9–14 m/s, daug kur gūsiai 15–20 m/s, pajūryje iki 23 m/s. Aukščiausia temperatūra 15–22 laipsnių  šilumos.

Lietus nesiliaus ir trečiadienio naktį bei dieną. Temperatūra naktį 10–15, pajūryje 16–18, dieną 17–22, vietomis iki 24 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį lis jau nebe visur, Klaipėda greičiausiai jo išvengs. Dieną vietomis galima perkūnija. Vėjas pietvakarių, vakarų, naktį 7–12 m/s, pajūryje gūsiai 15 m/s, dieną 9–14 m/s, vietomis gūsiai 15–17 m/s. Temperatūra naktį 10–15, pajūryje 16–18, dieną 18–23 laipsniai šilumos.

Panašūs orai su trumpalaikiais lietumis bei perkūnija numatomi ir penktadienį bei šeštadienį. Dienomis vyraus lietuviškai vasarai būdinga – 17–22 laipsnių – temperatūra.

Pagal išankstines prognozes, lietus pajūry turėtų liautis nuo sekmadienio.

INFORMACIJA

Etnologų teigimu, Septynių brolių miegančiųjų dienos pavadinimas kilęs iš legendos apie septynis brolius – tikėjimo kankinius, stačiusius šventovę Kijeve, o paskui užmigusius ir miegančius iki šiol. Tikėta, kad tie broliai turėję septynias Kristaus žymes ir galią nulemti vasaros orus. Maždaug 161–180 m. septyni broliai kartu su savo motina buvo nukankinti už Kristaus tikėjimo išpažinimą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Trumpam grįžusi žiema trauksis

Per pusantros paros (nuo sekmadienio vakaro iki antradienio ryto) pietinis ciklonas daugiausia kritulių atnešė rytiniams ir šiaurės rytiniams rajonams. Mažiausiai ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Orai

Pirmoji balandžio dekada - šilčiausia per visą stebėjimų istoriją

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, balandžio pirmasis dešimtadienis buvo rekordiškai šiltas. Dekados vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 10,4 °C (teigiama 5,6° ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This