Palangoje – nemokami „Kino karavano“ seansai

Regionas

Jau devintąjį kartą „Kino pavasario“ projektas „Kino karavanas“ visai vasarai išvyksta į ilgiausią kino kelionę po Lietuvą, kurios metu įvairiuose šalies kampeliuose rodo autorinį kiną, kviečia į susitikimus ir pokalbius su kūrėjais, savo sričių specialistais.

Kino ekspedicija savo kelionę tęsia Palangoje, kur liepos 11 dieną, 17 valandą visus palangiškius ir miesto svečius pakvies į trijų filmų – „Mažytė mama“, „Kernagis“ ir „Blogiausias žmogus pasaulyje“ – peržiūras šalia buvusio klubo „Anapilis“ (Birutės alėja 34) įsikursiančiame lauko kino teatre su skaitmeniniu LED ekranu. Tarp seansų vyks susitikimas su aktore Ilona Balsyte.

Režisierės Céline’os Sciamma filmas „Mažytė mama“ pasakoja universalią ir poetišką istoriją apie praradimą, atmintį, nuostabą ir vaizduotę mergaitės akimis. Neli ką tik neteko mylimos močiutės ir padeda tėvams tvarkyti savo mamos vaikystės namus. Tyrinėdama namą ir mišką, kuriame žaisdavo jos mama Marion, Neli sutinka bendraamžę mergaitę, statančią slėptuvę. Jos vardas taip pat Marion.

Visi lietuviai turi vienokį ar kitokį santykį su Vytautu Kernagiu: vieniems jis – dainuojamosios poezijos pradininkas, kitiems – tautos dvasią budinantis autoritetas, tretiems – tiesiog patrakėlis iš kabareto ar Benas iš Nidos. Kino filmas „Kernagis“ (rež. Andrius Lekavičius) – pirmasis dokumentinis pasakojimas apie maestro, kviečiantis leistis į V. Kernagio pasaulį, pamatyti visos jo kartos dienoraštį ir dar kartą
įsitikinti, kad visgi nepakeičiamų yra.

Žiūroviškiausiu filmu šių metų „Kino pavasaryje“ išrinktas „Blogiausias žmogus pasaulyje“ (rež. Joachimas Trieras) – turbūt smagiausias ir tiksliausias festivalio filmas apie šiuolaikybę. Pagrindinei filmo veikėjai Džiuli tuoj trisdešimt, o jos gyvenimas – egzistencinė netvarka. Atsidūrusi kryžkelėje ji turi apsispręsti: sutikti su savo vaikino noru kurti šeimą ar leistis į naujus potyrius su netikėtai sutiktu žavingu nepažįstamuoju. O gal kai kuriems pasirinkimams jau per vėlu?

Visi „Kino karavano“ seansai – nemokami.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This