Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmuose fiksuojami rekordai

Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai skelbia, kad nepaisant itin nepalankių veiklai sąlygų net jų veiklos rodikliai per pirmuosius šešis šių metų mėnesius yra rekordiniai.

Prie rūmų veiklos prisijungė 34 naujos įmonės. Šiuo metu organizacija jau vienija 257 narius. Tai yra didžiausias rūmų narių skaičius nuo 1995 m.

Kitas rekordas: surengta daugiausia renginių nariams – net 41. Visi renginiai rūmų nariams buvo nemokami.

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai po dviejų metų trukusios su COVID-19 pandemija susijusios pertraukos šiemet surengė pirmąją verslo misiją Vakarų Lietuvos turizmo verslo atstovams. Tris dienas trukęs verslo renginys vyko Klaipėdos, Palangos, Šilutės turizmo įmonėms itin svarbiose Šiaurės Vokietijos žemėse – Šlėzvige – Holšteine ir Hamburge.

Klaipėdoje buvo sulaukta svečių iš užsienio. Rūmų kvietimu Klaipėdoje lankėsi projekto „Europos įmonių tinklas“ (Enterprise Europe Network) jūrinio verslo grupės partneriai iš užsienio verslui atstovaujančių organizacijų.

Nors rūmų tarptautinė veikla buvo apsunkinta dėl pandemijos ribojimų bei teko spręsti ES projektų veiklos problemas, pirmąjį metų pusmetį rūmai toliau vykdė tris ES finansuojamus projektus bei parengė keturias naujas paraiškas, iš kurių dviem projektams finansavimas jau skirtas.

Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų bei Lietuvos inovacijų centro vadovai pasirašė projekto Europos įmonių tinklas (ang. Enterprise Europe Network) jungtinės veiklos sutartį, kuria dar 3,5 metų pratęsiama projekto veikla konsorciume. Šio tinklo, veikiančio daugiau kaip 65 pasaulio šalyse, pagrindinis tikslas – padėti smulkioms ir vidutinėms įmonėms plėsti verslą, išeinant į tarptautines rinkas. Taip pat pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Klaipėdos universitetu, kuri leis užtikrinti verslo ir mokslo partnerystę, siekiant ekonominės ir socialinės Vakarų Lietuvos regiono plėtros.

Pirmąjį šių metų pusmetį rūmų veikla buvo pristatyta ir Klaipėdos regione veikiančioms įmonėms. Surengti renginiai verslo atstovams iš Kretingos, Tauragės, Skuodo rajonų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūno Tumos demaršas: siūlo atmesti „pagalvės mokestį”

Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma, pripažindamas, kad jis pats yra suinteresuotas, pirmadienį vykusio Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This