Norintieji įsigyti saulės elektrinės dalį iš saulės parkų nuo penktadienio galės teikti paraiškas kompensacijoms

Konsultacijos

Gyventojai, savo būstuose negalintys įsirengti saulės elektrinių, tačiau norintys naudoti atsinaujinančią energiją ir taip prisidėti prie žaliosios energetikos plėtros, o kartu mažinti išlaidas už elektrą, kviečiami pasinaudoti galimybe gauti subsidiją.

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) liepos 15 d. skelbia kvietimą gyventojams dėl kompensacijų už saulės elektrinės dalies įsigijimo iš elektrinių parkų. Tam iš Klimato kaitos programos lėšų skirta 20 mln. eurų.

Paraiškas teikti gali daugiabučių ir individualių namų gyventojai, taip pat gyventojai, kuriems priklauso sodų paskirties pastatas (sodo namas).

Finansavimas bus skiriamas už iki 10 kW galios saulės elektrinę įsigytą iš saulės parkų. Kompensacijos dydis už 1 kW siekia 323 eurų.

Paraiškos bus vertinamos pagal du kriterijus: gyvenamojo pastato (buto) šildymo būdą ir įsigyjamą saulės elektrinės iš saulės parko galią. Aukštesnis balas skiriamas tiems būstams, kurie neprijungti prie centralizuotai tiekiamos šilumos tinklų ir tiems, kurie rinksis mažesnės galios elektrines.

Paraiškas gyventojai gali teikti iki rugpjūčio 15 d. per informacinę sistemą APVIS.

Iki šiol daugiau kaip 3 tūkst. gyventojų jau yra įsigiję saulės elektrinės dalį iš saulės parkų ir gavę daugiau kaip 4,5 mln eurų kompensacijų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Ant Dramos teatro įrengs saulės elektrinę

80 kW saulės šviesos energijos elektrinė ant Klaipėdos dramos teatro stogo turėtų atsirasti per metus, jeigu sėkmingai įvyks viešieji pirkimai ...
2022-10-10
Skaityti daugiau

Miestas

Ant savivaldybės pastato - saulės elektrinės

Klaipėdos miesto savivaldybė planuoja ant savo administracinio pastato, Liepų g. 11, įrengti saulės jėgainę. Pasirašyta 1,5 tūkstančio eurų vertės sutartis ...
2022-07-17
Skaityti daugiau

Transportas

Kompensacijoms už elektromobilius - 50 mln. eurų

Nuo ketvirtadienio Lietuvos gyventojai ir įmonės jau gali teikti paraiškas dėl kompensacijų už įsigytus grynuosius elektromobilius. Šiam tikslui iki 2026 ...
2022-06-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This