Šeštadienį – aludarių festivalis

Miestas

Liepos 16-ąją Klaipėdoje vėl vyksta Tarptautinės aludarių dienos festivalis. Tradiciškai „Švyturys Brewery“ darykloje lankytojų lauks aludarių vedamos degustacijos ir ekskursijos, o čia pat išdygusiame gatvės maisto vagonėlių „miestelyje“ – įvairiausių pasaulio virtuvių patiekalai ir užkandžiai. Organizatoriai ruošia tris scenas, kuriose dieną pasirodys populiariausi Lietuvos atlikėjai ir humoristai, o vakare prasidės iki pat kito ryto trunkantys šokiai.

Į aplinkinėse gatvėse bei pačioje darykloje esančias scenas lips „Solo Ansamblis“, „ba“, „Golden Parazyth“, „First Hate“ ir Evgenya Redko, taip pat „SHISHI“, „Šventinis bankuchenas“, „Palmės žiedas“, Lukas Pilkauskas, Rūta MUR, „Kedrostubùras“.

Elektroninės muzikos gerbėjus šokių aikštelėje judins Samanta, Indré, „Pinigai“, „Black Feeling“, Tomas BOO ir „Kaštonas“.

Festivalyje skambės ne tik muzika – taip pat bus galima išgirsti žinomų Lietuvos humoristų pasirodymus. Lankytojus linksmins Dominykas Klajumas su Paul De Miko, Emilis Jokūbas ir Domas Raibys.

Per Aludarių dieną bus galima pamatyti ir specialaus leidimo alaus dirbtuves, ir brandinimo rūsius, išgirsti visą aludarystės šiame krašte istoriją ir įdomybes. Patyrę gidai visus norinčius supažindins ne tik su alaus gamybos tradicijomis, bet ir šiuolaikiniais procesais bei inovacijomis.

Aludariai kvies sudalyvauti ne tik įdomiausio lietuviško, bet ir užsienio daryklų alaus degustacijose.

Prie gėrimų derinti ir palepinti savo skonių receptorius festivalio svečiai galės rinkdamiesi patiekalus iš daugybės skirtingo gatvės maisto vagonėlių. Šiemet festivalyje maistą čirškins „Aštriai aštru“, „Viking The Chef“, „Charlestons BBQ“, „Dešrainis.24.lt”, „Fox Kitchen“, „Vagonetė“, „Bao Bao“, „Antrax Food“, „Wok to Walk“, „Barbeque Burgers“, „Neptūno žuvys“, „Personalo maistas“, „BHouse“, „Degustacijų palapinė“.

INFORMACIJA

Tarptautinė aludarių diena kasmet minima liepos 18 d., tačiau dėl lankytojų patogumo festivalis organizuojamas šeštadienį, liepos 16 d., ir duris atvers 12 val. Vaikai iki 14 m. įleidžiami nemokamai ir tik su tėvų ar globėjų palyda.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Dėl Aludarių dienos - eismo pokyčiai Bangų gatvėje

Iki sekmadienio 16 val. draudžiamas transporto eismas dalyje Bangų gatvės. Dėl Aludarių dienos renginio Bangų gatvės ruože nuo Bangų g. ...
2023-07-15
Skaityti daugiau

Vasara

LRT OPUS grįžta į Nidą

Radijo stotis LRT OPUS tęsia tradicijas ir liepos 6 dieną sugrįžta į Nidą. Šįsyk LRT OPUS terasa įsikurs muzikos ir ...
2023-06-29
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdietė Rūta MUR kartu su Kabloonak pristato bendrą kūrinį „Loved You“

„Loved You“ – tai naujas dviejų unikalių solo atlikėjų Kabloonak bei Rūtos MUR kūrinys, šiandien pristatomas platesniam klausytojų ratui. „Ši daina ...
2022-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This