Nuvilnijo didysis „Europiados” akordas

Fotoreportažai, Kultūra

Klaipėdoje toliau skleidžiasi tarptautinio Europos tautų folkloro festivalio „Europiada“ tautų puokštė – miestiečius ir svečius džiugina daugiau nei septynios dešimtys kolektyvų iš keturiolikos Europos valstybių. O šeštadienio vakarą miesto gatves papuošė vienas įspūdingiausių šio festivalio akcentų – jo dalyvių paradas.

Andriaus Pelakausko nuotr.

Beveik 1300 dalyvių pasipuošę gražiausiais kostiumais ir įkvepiančiais pasirodymais startavo J. Janonio gatvėje, o finišavo prie Senojo turgaus.

Visi eisenos dalyviai – 73 kolektyvai pristatyti ties Atgimimo aikšte, kur buvo įrengta speciali pakyla Tarptautinio organizacinio komiteto nariams ir kitiems garbingiems renginio svečiams.

Viso parado metu žiūrovai galėjo stebėti dalyvių tautinius kostiumus, šokius ar klausytis dainų. Gausiai susirinkę klaipėdiečiai ir miesto svečiai plojimais ir šūksniais pasitiko kiekvieną kolektyvą.

57-asis tarptautinis Europos tautų folkloro festivalis „Europiada“ skambina paskutinę didelio, įspūdingo ir nepamirštamo kūrinio dalį. Septynios dešimtys kolektyvų iš keturiolikos Europos valstybių savo tautinių kostiumų spalvomis, muzika ir šokiais penkias dienas Europą sukvietė į Klaipėdą. Uostamiesčio gyventojai ir svečiai turėjo istorinę ir unikalią galimybę dalyvauti Europos kultūros fiestoje.

Svarbiausias ir baigiamasis sekmadienio akcentas – „Europiados“ uždarymo koncertas Vasaros estradoje. Uždarymo koncerte, kuris prasidės 16 val. ir truks iki 18 val., susirinkusių lauks 23 skirtingi pasirodymai, kuriuos atliks dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Belgijos, Vokietijos, Vengrijos, Lenkijos, Čekijos, Švedijos. Vakaro ceremonijoje iškilmingai bus perduota vėliava kitam „Europiados“ miestui, kuriuo 2023 m. bus Gota (Vokietija).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Europiada“ atsisveikino su Klaipėda

Sekmadienio vakarą Vasaros estradoje vykusios iškilmingos uždarymo ceremonijos metu „Europiados“ vėliava perduota 2023 metais ją rengsiančiam Vokietijos miestui Gotai. Andriaus ...
2022-07-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Klaipėdoje šurmuliuoja „Europiada“

Po 13 metų į Klaipėdą sugrįžęs Europos folkloro kultūros festivalis „Europiada“ jau šurmuliuoja uostamiesčio gatvėse. Įvairiose miesto erdvėse vyksta skirtingų ...
2022-07-14
Skaityti daugiau

Kultūra

Po 13 metų „Europiada“ sugrįžo į Klaipėdą

Trečiadienį, po trijų metų pertraukos, Klaipėdoje prasideda liepos 13-17 dienomis vyksiantis Europos folkloro kultūros festivalis „Europiada“, kuriame susirinks 1243 dalyviai ...
2022-07-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This