KKKC Parodų rūmuose – dvi naujos parodos

Kultūra

Liepos 22 d., penktadienį, 17 val. KKKC Parodų rūmuose atidaromos Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus menininkų parodos „Vakarų vėjai ’22: Gimtadienis“ ir „Klaipėdos dailės muziejus“, skirtos paminėti 770-ąjį Klaipėdos miesto gimtadienį.

Parodoje „Vakarų vėjai ’22: Gimtadienis“ (I a.) pristatomi Klaipėdos miesto jubiliejui dedikuoti kūriniai. Dedikacija čia – ne tik autorinis kūrinys. Gal net svarbiau, kad jam suteikiamas simbolinis krūvis, kai kūrinys tampa atminimo ženklu, įamžinančiu ir / ar pažyminčiu autoriaus indėlį įprasminant svarbius istorinius įvykius, o kartu ir mūsų visų tapatumą. Kai mąstome apie miesto gimtadienį, uostamiestį suvokiame kaip gyvą organizmą, turintį gyvenimo pradžią, brandos periodą, renesansą ir ateities vizijas. Todėl įdomu pasižiūrėti, kaip atminties žadinime veikia vizualieji menai ir ar jubiliejams, svarbioms sukaktims sukurti kūriniai neužmirštami šventėms praūžus.

Miesto kūną sudaro ne tik pastatai, gatvės ir parkai. Visų pirma ir ne mažiau svarbu – jame gyvenantys ir kuriantys, miesto vardą garsinantys žmonės. Šių menininkų jubiliejai – jų asmeninės šventės, kurios taip pat yra ir miestiečių tradicijų dalis. Todėl šios Klaipėdai taip pat reikšmingos sukaktys palieka gana ryškų įspaudą jos istorijoje. Antroji paroda „Klaipėdos dailės muziejus“ (II a.) yra būtent apie tai. Ji skiriama miesto 770-ojo jubiliejaus metu užgimstančiam Klaipėdos dailės muziejui – parodai, sudarytai iš šiais metais garbingus jubiliejus švenčiančių menininkų darbų.

Parodos veiks iki 2022 m. rugpjūčio 14 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Knygos meno festivalį vainikuos paskaita apie rašto raidą

Lapkričio 12 d., sekmadienį, Knygos meno festivalis Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose pabaigs savo intensyvią renginių programą. Organizatoriai kviečia ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras braunasi į jaunimo erdves

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) kartu su atviru jaunimo centru VšĮ AUK („AJE Skatepark”) rugpjūčio 12-ąją – Tarptautinę jaunimo dieną ...
2022-08-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre – daugiau galimybių vaikams

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kartu su mobilia VIVITA Lithuania laboratorija liepos mėnesį Klaipėdoje skiria vaikų ir paauglių dienos stovykloms, kurių ...
2022-07-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This