Palangoje reabilituojami Ukrainos kariškiai ir policijos pareigūnai

Regionas

Praėjusios savaitės pabaigoje Lietuvą pasiekė 51 kovotojas iš Ukrainos. Tai kariškiai ir teisėsaugos pareigūnai, kartu su ginkluotosiomis pajėgomis išvien kovoję mūšio lauke. Visi Ukrainos laisvės gynėjai yra gydomi 8 reabilitacinio gydymo įstaigose visoje Lietuvoje, tarp jų ir trijose Palangos reabilitacijos įstaigose. Palangos savivaldybės žiniomis, į mūsų kurortą atvyko pirmieji 19 pacientų.

dvidshub.net nuotr.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, pirmasis kovotojas reabilitacijai į Lietuvą atvežtas dar liepos pradžioje, likusieji – per pastarąsias dvi paras. Visi yra po įvairiausių sužeidimų karo metu: galvos smegenų sužalojimai, šovinės žaizdos, stuburo pažeidimai bei įvairios traumos, patirtos sprogimų metu. Jiems bus taikomos antrinio ir tretinio lygio stacionarinės medicininės reabilitacijos paslaugos.

Ukrainos kariškiai ir teisėsaugos pareigūnai Palangoje bus reabilituojami mažiausiai 24 dienas.

Pacientai iš kovojančio Ukrainos jau pradėjo reabilitacijos gydymą Vidaus reikalų ministerijai priklausiančiame „Pušyne”, o taip pat ir „Palangos line”. Sunkiausi pacientai atiteko Palangos reabilitacijos ligoninei – kariai po ypač sunkių sužeidimų karo lauke. Beje, ši reabilitacijos įstaiga turi ir tam tikrą patirtį gydant tuos, kurie nukentėjo nuo agresijos ir ginklų, – čia gydyti Sausio 13 – osios ir Ukrainos Maidano dalyviai, dabar štai – naujos aukos.

Tarp kitų, į „Pušyną” atvyko Ukrainos pareigūnė, kuri nukentėjo sprogus ant namo numestai bombai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

„Pušyną“ prijungs prie Respublikinės Klaipėdos ligoninės

Vyriausybė be papildomų siūlymų ar pastabų trečiadienį pritarė Palangoje esančio poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“ reorganizavimui. Jo priežiūra ir administravimas ...
2023-05-17
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos valdžia siūlo „Pušyną“ perduoti Klaipėdos jūrininkų ligoninei

Palangos miesto taryba kreipėsi į prezidentą, premjerę, Seimo pirmininkę,  vidaus reikalų ministrę ir Seimo narius dėl ketinimų privatizuoti šiame mieste ...
2021-12-07
Skaityti daugiau

Koronavirusas, Svarbu

Apskrityje – 12 naujų koronaviruso atvejų, penki jų – Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 142 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 12 jų – ...
2020-10-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This