Vietoj tropinių drugelių – ekskursijos, kviečiančios iš naujo atrasti Smiltynę

Miestas

Nuo 2018 metų veikę tropinių drugelių namai Smiltynėje šiais metais lankytojams durų neatvėrė, bet Kuršių Nerijos nacionalinis parkas Smiltynės svečiams siūlo kitokių pramogų.

Žadama, kad drugeliai į Smiltynę sugrįš kitąmet. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot Kuršių Nerijos nacionalinio parko direktorės Aušros Feser, šiuo metu vyksta intensyvūs patalpų remontai.

„Drugeliams reikia vandens, šilumos. Šiuo metu to nėra, tačiau kitais metais planuojame vėl atsidaryti“ , – sakė pašnekovė.

Šiemet visiems atvykstantiems siūloma iš naujo atrasti Smiltynę – vykdomas kultūrinis projektas „Aš esu Smiltynė – ar pažįsti mane?“

Menininkams ir tapybos mėgėjams rengiamas plenerų ciklas su dailininku Ernestu Žvaigždinu, su kuriuo kiekvieną liepos ir rugpjūčio šeštadienį, visi dalyvaujantys, gali išreikšti savo idėjas ant drobės.

Besidomintys atsipalaidavimu muzikoje, naujų patirčių galės ieškoti muzikos terapiją praktikuojančio mokytojo Lino Švirino rengiamuose harmonizuojančios muzikos vakaruose rugpjūčio 5, 23 dienomis.

Su Smiltynės praeitimi istorijos ir archeologijos mėgėjai rugpjūčio 19 dieną galės susipažinti doc. dr. Nijolės Strakauskaitės paskaitoje apie Smiltynės raidą nuo paprasto kaimelio iki kurorto, liepos 30 dieną vyks žurnalisto Deniso Nikitenkos ekskursija po neatrastą Smiltynę.

Rugpjūtį karinę šio krašto raidą atskleis karo istorijų entuziastų klubo „Prieštiltis“ atstovai, organizuojantys ekskursiją po Alksnynės priešlėktuvinės baterijos bunkerius (ekskursijos data dar bus patikslinta).

Apie miškininkystės istoriją Smiltynėje rugpjūčio 5 dieną pasakos ilgamečiai miškininkai Gražina Banienė bei Romas Andrusevičius. Su Smiltynėje augančių medžių įvairove ir jų atsiradimo istorija rugpjūčio 2 dieną supažindins Vilniaus universiteto doktorantas Arvydas Urbis.

Rudenį organizatoriai kvies į ekskursiją apie Smiltynės istoriją su Klaipėdos gidų gildijos atstovais. Mažiesiems dalyviams ir jų tėveliams Kuršių nerijos nacionalinio parko edukatoriai vasaros pabaigoje paruoš pasakojimus apie gamtą, augaliją ir gyvūniją Smiltynėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Regionas

Kuršių nerijos nacionalinis parkas turi naują vadovę

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadove tapo Lina Dikšaitė, ilgą laiką dirbusi šio valstybinio parko direktoriaus pavaduotojo pozicijoje. Naująsias pareigas ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

Regionas

Atidaroma Gamtos mokykla Kuršių nerijoje – mokytis galės kiekvienas

Kuršių nerijos nacionaliniame parke duris atveria Gamtos mokykla, įkurta atnaujintuose istoriniuose pastatuose Smiltynėje ir pastate ant marių kranto Nidoje. Tai ...
2023-10-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This