Pristatys pakoreguotas dalyvaujamojo biudžeto taisykles

Miestas

Klaipėdoje rengiamasi įgyvendinti antrąją dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvą. Uostamiesčio gyventojai antrus metus iš eilės bus kviečiami siūlyti idėjas gyvenamajai aplinkai gerinti.

Labiausiai patikusias idėjas balsuodami rinks miestiečiai. Už patraukliausių gyventojams idėjų įgyvendinimą bus sumokėta iš miesto biudžeto lėšų. Dalyvaujamojo biudžeto projektams įgyvendinti šiemet bus skirta 100 tūkst. eurų.

Tarp populiariausių idėjų pernai buvo pasiūlymai įrengti vaikų žaidimo, sporto, poilsio aikšteles. Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Viešas dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvos pristatymas gyventojams vyks šį penktadienį, liepos 22 d., 15 val. savivaldybės YouTube kanale bei „Facebook“ paskyroje.

„Dalyvaujamasis biudžetas yra galimybė realizuoti patį netikėčiausią sumanymą, kuris gyvenamąją aplinką padarytų patogesnę ir gražesnę, kuris atitiktų jūsų ir kaimynų poreikius. Todėl kviečiu jau dabar apsižvalgyti aplink, įsivertinti, kas tai galėtų būti, rengti siūlymus ir laukti starto jiems pateikti, o jis – jau netrukus: teikti idėjas bus galima nuo rugpjūčio 1 dienos“, – pranešime ragina Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Praėjusiais metais įgyvendinant dalyvaujamąjį biudžetą klaipėdiečiai pateikė 17 idėjų. Tarp populiariausių – pasiūlymai įrengti vaikų žaidimo, sporto, poilsio aikšteles, taip pat siūlyta pasodinti pušų visame mieste, įrengti gėlynus, automobilių stovėjimo aikštelę, ištapyti daugiabučio namo sienas ir kt. Nors kai kurios idėjos buvo išties vertos dėmesio, nesulaukusios gyventojų palaikymo, į galutinį balsavimo etapą jos nepateko.

Praėjusiais metais aktyviai balsavusių Tauralaukio gyventojų dėka šiame mikrorajone bus įgyvendintos dvi jų pasiūlytos idėjos.

Teigiama, jog praeitų metų patirtis paskatino pakeisti kai kuriuos dalyvaujamojo biudžeto tvarkos aprašo punktus, nustatančius, kas ir kaip gali siūlyti iniciatyvas, skirtas gyvenamajai aplinkai gerinti. Šie pokyčiai gyventojams ir bus pristatyti jau šią savaitę. Tikimasi, kad dėl jų ir teikti idėjas, ir už jas balsuoti galės daugiau žmonių.

Kaip ir praėjusiais metais, teikti savo projektų idėjas ir balsuoti už labiausiai patikusias iniciatyvas gyventojai galės specialioje internetinėje platformoje dalyvauk.klaipeda.lt. Čia bus galima rasti visą reikalingą informaciją apie dalyvaujamąjį biudžetą.

INFORMACIJA

Dalyvaujamasis biudžetas – tai įrankis, suteikiantis gyventojams teisę patiems spręsti, kaip išleisti dalį miesto biudžeto lėšų. Svarbiausia yra pateikti patrauklią, kitų bendruomenės narių palaikymo vertą idėją kaip pagerinti viešą infrastruktūrą gyvenamoje aplinkoje, o laimėjusio pasiūlymo įgyvendinimu pasirūpins miesto savivaldybė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This