Naujas „socialinis” daugiabutis: vietoje apgyvendinimo – biurokratinės projektavimo procedūros

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė teikia viešai svarstyti daugiabučio gyvenamojo namo Rambyno g. 14A, kuris pastatytas jau pernai, tačiau iki šiol stovi neapgyvendintas, projektinius pasiūlymus.

„Pakliuvom į spąstus”, – sako Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, neįvardindamas lemtingą klaidą padariusio asmens.

Su daugiabučio statybininkais savivaldybė galutinai atsiskaitė praėjusių metų pabaigoje, o kol name nėra galimybės apgyvendinti žmonių, ji nuo šių metų pradžios perka teritorijos apsaugos paslaugą. Palmiros Mart nuotr.

Jis tvirtina tikįs, kad žmonės, kurie metų metus eilėse laukia socialinio būsto, šiame name šiemet jau galės įsikurti. Pasak direktoriaus, po teisminių ir profesinių ginčų su valstybės institucijomis projektas dar kartą šiuo metu yra viešinamas. Po to bus atliekama pilna jo ekspertizė, gautas naujas  leidimas statyti.

Nors šios vardijamos procedūros skamba keistai, kai kalbama apie jau pastatytą daugiabutį namą, į kurį įskelti laukia aibė žmonių, tačiau tokia yra biurokratinių spąstų atlaisvinimo formalioji tvarka ir logika. Statybos leidimai šiam objektui statyti jau buvo dukart išduoti ir tiek pat kartų panaikinti. Vyko ilgi teisminiai procesai.

O viskas prasidėjo pakankamai sklandžiai: statybos techniniame projekte buvo numatyta prie namo įrengti 32 automobilių stovėjimo vietas, nes traktuota, kad yra statomas gyvenamosios paskirties pastatas įvairioms socialinėms grupėms, o tokiems statiniams reikia užtikrinti 0,8 vietos vienam butui. Tačiau Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos priežiūros inspekcija, patikrinusi statybos leidimą, nurodė, kad šis pastatas yra trijų ir daugiau butų gyvenamasis namas, todėl privaloma įrengti po vieną automobilių stovėjimo vietą vienam butui.

Nepaisant to, 2018-ųjų spalį buvusi Savivaldybės administracija pasirašė 2,324 mln. eurų vertės (ji vėliau padidėjo iki 2,617 mln. eurų) statybų sutartį su bendrove „Eikos statyba”, nes laikytasi įsitikinimo, jog elgiamasi teisingai bei teisėtai ir laiku nebuvo pakoreguoti dokumentai pagal kontroliuojančių institucijų pateiktas pastabas, tačiau prasidėję teismai buvo pralaimėti.

Šiuo metu paskelbtuose pastatyto daugiabučio namo Rambyno 14A projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad įvažiavimas į sklypą yra iš Priegliaus gatves. Automobilių stovėjimo vietų poreikis projektuojamam namui – 40 vietų. Suprojektuota automobilių stovėjimo 10 vietų aikštelė, 30 automobilių stovėjimo vietų, netilpusių į statinio žemės sklypo ribas, numatyta išdėstyti už sklypo ribų.

Anot G. Neniškio, būtent dėl tų parkavimo vietų už statomo namo sklypo ribų ir buvo daugiausiai biurokratinės kebeknės. Teko gauti leidimus formuoti jiems atskirą sklypą, jį suformuoti atitinkama tvarka. Automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo prie žemės sklypo Rambyno g. 14 darbai su techninio darbo projekto parengimu savivaldybei papildomai atsiėjo 77 655 eurus, juos atlikto UAB „Terebro”.

Su statybininkais savivaldybė galutinai atsiskaitė praėjusių metų pabaigoje, o kol daugiabutyje nėra galimybės apgyvendinti žmonių, ji nuo šių metų pradžios perka teritorijos apsaugos paslaugą. UAB „Baltijos saugos grupė” per šiuos metus už tai bus sumokėta 7200 eurų.

Techninį socialinio daugiabučio namo projektą nuo 2008 metų rengė Visagine įsikūrusi UAB „Svertas“. Už šiuos darbus Klaipėdos savivaldybė jai sumokėjo 170 tūkst. litų. Ši bendrovė teikia svarstyti ir dabartinius projektinius pasiūlymus.

Klaipėdoje socialinio būsto laukia apie 700 asmenų ir šeimų.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki rugpjūčio 2 d. Liepų g. 11, Klaipėdoje, darbo dienomis darbo valandomis iš anksto susitarus tel. 8 626 13329 arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/pp

Pasiūlymus galima teikti iki rugpjūčio 2 d. raštu adresu Liepų g. 11, Klaipėda, el. p. jelena.vorobjova@klaipeda.lt

Viešas susirinkimas vyks rugpjūčio 2 dieną, 16 val. nuotoliniu būdu. „Microsoft Teams“ susitikimas Susitikimo ID: 339 183 309 585 Kodas: sP9xgt

1 Comment

  1. Poniai

    Aciu poniai Velykienei ir Budinui uz toki profesionalu palikima.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This