Palaimino naujas darbo vietas biurokratams

Miestas, Svarbu

Nuo rugsėjo Klaipėdos mokesčių mokėtojai turės išlaikyti dar du papildomus tarnautojus –  uostamiesčio Taryba ketvirtadienį nusprendė, kad reikia papildomų kontrolierių Savivaldybės kontrolės ir audito tarnyboje. Dabar joje dirba devyni asmenys.

Tarnybai vadovaujanti Daiva Čeporiūtė komitetų posėdžių metu buvo aiškinusi, kad yra padaugėję ir gyventojų prašymų, skundų, tad pilnavertiško rezultato pasiekti su esamais resursais esą jau negalima.

„Papildomi 2 etatai suteiktų apie 500 darbo dienų per metus. Su šiais ištekliais bus sustiprintas sričių stebėsenos atlikimas ir atliktas vienas papildomas veiklos auditas“, – rašoma jos parengtame aiškinamajame rašte.

Nurodoma, kad papildomoms pareigybėms su mokesčiais kasmet reikėtų 45 840 eurų.

Už tokį sprendimo projektą balsavo 18 miesto Tarybos narių, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė septyni.

„Sodros” pateikiamais duomenimis, gegužę Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyboje dirbusių devynių žmonių vidutinis atlyginimas siekė 2 552 Eur. Vilniuje tokioje tarnyboje dirba 15 žmonių (vidutinė alga – 2 548 eurai), Kaune – irgi 15 (vidutinė alga 2758 Eur), Šiauliuose – 10 (vidutinė alga – 2 482 eurai), Panevėžyje – 8 (2 907 eurai).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Baltijos ir Taikos pr. sankryža: baigta kaltųjų paieška

Pernai rugpjūtį priėmusi sprendimą nutraukti sutartį dėl Baltijos ir Taikos prospektų žiedinės sankryžos rekonstravimo techninio projekto parengimo, Klaipėdos savivaldybė iškart ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūros projektų finansavimas: lems ir valdančiųjų nuomonė (atnaujinta)

Kultūros ir meno tarybą pakeitusi Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupė, antradienį susirinkusi į pirmą posėdį, didžiausią jo ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

Miestas

Ar pagrįstai padidinta rinkliava už šiukšles?

Netrukus klaipėdiečiai sulauks pranešimų, kad turi sumokėti iki 37 proc. pabrangusią vietinę rinkliavą už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą. O ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This