Dangės skvere pagaliau atsidaro kavinė

Miestas

MB „Belaiko”, pavasarį laimėjusi Klaipėdos miesto savivaldybės paskelbtą konkursą, pastatyti kavinę rekonstruotame Dangės ir pradėti teikti paslaugas buvo įsipareigojusi per 3 mėnesius. Kavinė jau iškilo.

Artūro Šulco nuotr.

Vieta jai išnuomota penkeriems metams su galimybe pratęsti terminą dar penkeriems metams. Numatytasis kavinės plotas –  76,3 kv. m. Nuo būtent tokio ploto bus apskaičiuojamas vietinės rinkliavos įmokų dydis.

„Atvira Klaipėda” anksčiau pranešė, kad MB „Belaiko” laimėjo tik antrajame savivaldybės skelbtame konkurse. Pirmasis konkursas kilnojamajai lauko kavinei atnaujintame Dangės skvere įrengti pasibaigė neradus sutarimo su vieninteliu jo dalyviu. Šis primygtinai siekė, kad kavinė veiktų ištisus metus, o konkurso sąlygose buvo nurodytas sezoniškumas. 

Todėl Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis savo įsakymu pakeitė konkurso sąlygas ir dabar jau konkursą laimėjusio subjekto įrengta kavinė Dangės skvere galės veikti ištisus metus. Būsimasis kavinės šeimininkas buvo renkamas ne  pagal geriausios kainos pasiūlymą, o pagal projektinį pasiūlymą – „architektūrinį sprendimą – vaizdus, pjūvius, išdėstymą vietovėje masteliu”.

Dangės skvere, netoli Biržos tilto, turi rastis ir nedidelė (22 kv. m) mobili kavinė, veiksianti tik sezoniškai. Kol kas jos dar nėra. Prie Biržos tilto tradiciškai kol kas prekiaujama tik ledais.

26 Comments

  1. Čerlis

    Super gerai sugalvota išnaudota erdvė koks bistro kavinukas malonu gamtoi acikvėpti nėra dulkiu mašinu yžimo

    Reply
    • Marta

      Vieta verta geresnio statinio o ne laikinos pavesines.Juk ne prie juros nuo audru pasislepti.Teisingai miestieciai raso kad nauju statiniu lygis ne miesto o pakrascio miestelio

    • Martai

      Miestiečiai daug ką rašo. Būtina visada reaguoti? Niekas juk jiems netrukdė dar pirmajame konkurse sudalyvauti, būtų antro nereikėję, ir pakviesti kad ir D. Liebeskindą ar M. Fuksą kavinę čia suprojektuoti. O dabar dėl sezoniškumo pasidžiaukime, ką turime. Už penkių metų visi niurzgliai savo ambicijas įgyvendint galės.

  2. Anonimas

    Yra puikių komentarų… Ar savivaldybėje nebėra architektų? Ar mieste nėra dailininkų-architektų? Iš tikro miestas paverčiamas vaizdais iš sovietinių laikų sodininkų bendrijų… Kas buvo neseniai Atgimimo aikštėje? Būdelės-konteineriai -kavinės jau „puošia” Mumlaukio ežerėlio pakrantę- Liepojos gatvė, prie Malūno-Trinyčių tvenkinio, Melnragėje prie Molo…. Klaipėda tampa provincija su senamadišku miesto planavimu…. Kas toliau?

    Reply
    • Nu

      O ar zmones kada pasidomes, kuriam laikui laikui leidzia verslui dirbti ? Konkursa leimejus verslas gali dirbti 5 metus su galimybe dar 5 metam pratesti. Tad paskaiciuokyte kosk projektas turi atsipirkti per nax 10 metu prekiaujant kava ? Labai gudrus kalbeti nepasidomejus kaip ir kas yra istiesu. Gerb. Komentatoriai verslininkai.

  3. Saulius

    Pasakysiu visiems skeptikams ir priešingai nusiteikusiems žmonėms, jums viskas blogai yra tik blogai šnekate, jai nepatinka tai ir neikit. Smagu ir skanu nusipirkti kavos puodeli ar kokių sulčių su pyragu ar kokiu tortu, gal ir skaniai papietauti ar ledu desertą pasiimti. Puiki lauko kavinė.

    Reply
    • Kainos

      bet kainos ten, kosminės…..

  4. Vydune

    Nesuprantu pastaruoju metu tokios nemeilės Klaipėdai. Rimtai, norisi verkti. Negana, kad ji tampa cementu ir trikeliuotu miestu, dar ir sodo nameliai vietoj kavinių pradedami statyti. Negi tikrai neatsirado kūrybos pastatyti patrauklią kavinę. Ir ar reikėjo ją statyti prie vaikų žaidimo aiškštelės, tėvams galvos skausmas, o norintiems parke ramisu išgerti kavos visiškai netinkama vieta.

    Reply
    • vaje vaje

      Jei netinkama vieta,ir neik,eik į centrą ar kur ir išgersi kavos, bambekliai amžini,jiems niekas negerai,ale tai eksponatai esate

  5. Kokio Džembo

    Viešas tualetas su šiltnamiu? Ar kas čia?

    Reply
    • skaitytojas

      super,labai gražu,miela..nepavydėk,matyt dar lauko tualete lankaisi…

  6. Irutė

    Super.Aišku, kad reikèjo.

    Reply
  7. Dm

    Super

    Reply
  8. Skeptikams

    Tai kad niekas nesiveržė čia tą kavinę atidaryti. Nežinojot? Tik iš antro karto konkursas įvyko. O kalbant apie meniu, nesitikėkit čia kepsnius, burgerius šlamšti- kava, pyragaitis, geriausiu atveju koks užkandukas. Keista, kažkas Michelin lygio restorano čia tikisi. Nieks juk netrukdė konkursuose sudalyvauti, pakviesti pasaulinio lygio architektus ir padovanoti miestui architektūros šedevrą su pasaulyje garsiais maisto gamintojais, visgi prasmingiau, nei klaviatūrą beprasmiškai barškinti.

    Reply
    • valgytojas

      Klaipėdoje yra tiktai kelios vietos, kur gali gauti geros, nors ir brangios, kavos. Suskaičiuoti jas užtektų vienos rankos pirštų, dar ir liktų. Visur kitur – tik birzgalas, irgi nepigus, tačiau toks, kad sykį paragavus daugiau nebesinori kojos kelti į tą užeigą, kavine ar baru pasivadinusią. O užkandukai su tiek cukraus, kad trims užtektų, arba neduokdie, su saldikliais, kancerogenais, alergenais ir dar velniai žino su kuo… Jeigu naujoji kavinė bus panaši, tai gal geriau tenebūna jos iš viso.

    • Valgytojui

      Džiaugiuosi, kad niekada tavęs ten neteks sutikti…

    • valgytojas

      Klysti, brač, kaip tik ruošiuosi būnant netoliese užeiti atsigerti kavos ir, jei kas „užklius už akies”, paragauti. Bus aiškumas. Ir nėr čia ko ginčytis, sakoma, kad skonis ir spalva draugų neturi.

  9. Duonos valgytojas

    Dabar bet kas ir bet kaip „nebepraeina”. Bet kuri viešo maitinimo ar pramogų įmonė neišsilaikys, jeigu nesiūlys klientui ko nors išskirtinio, ko neturi kiti, skanaus, geros kokybės ir už protingą kainą, jaukios aplinkos ir padoraus aptarnavimo. Tada nereikės prašytis visokių iš už kalno atbėgusių katinų ar riebių žąsinų pagalbos, žmonės patys išsiaiškins, atėję „balsuos euru” ir norės vėl sugrįžti. Antraip, bus vargo vakarienė, ir galop – bankrotas.

    Reply
  10. Sodininkas

    Neniškis: „Būsimasis kavinės šeimininkas buvo renkamas ne pagal geriausios kainos pasiūlymą, o pagal projektinį pasiūlymą – „architektūrinį sprendimą – vaizdus, pjūvius, išdėstymą vietovėje masteliu”.

    Čia galima suprasti, kad šiltnamis „Danės skvere” yra geriausias architektūrinis sprendimas?!

    Reply
    • Visai ne

      „vaizdai ir pjūviai”,”išdėstymas vietovėje” yra vienas iš būdų konkursą laimėti „teisingiems” dalyviams

  11. ZULCIJA

    APGAILĖTINA. Kaip beje ir idiotiška savivaldybės koncepcija verslui daryti investiciją 5 metams jau nekalbant apie skvero kompleksinį projektavimą. Nesuvoktas nei laikmetis, nei vieta nei deklaruota 100mečio idėja. Ir kur tas „architektūrinis sprendimas”? Taip nedirba net Vilkaviškis ar kokie Balbieriškiai, bet Klaipėdai tinka.

    Reply
    • Anonimas

      Man irgi buvo toptelėjusi mintis, dėl minėtų kavinių prišnerkštos aplinkos. Nekalbu apie langus. Apie lauko grindų ar šaligatvio plovimą turbūt apskritai nėra girdėję.

  12. Rima

    Šiltnamis triušiams užbėgti. Danės skvere užtenka tų pačių KELIŲ KAVINIŲ- tik švaros ie aptarnavimo kokybės trūksta. 10TILTŲ -GULYKLA vaikų, VERO cafe – NEPLAUNA LANGŲ, DURŲ 12 MĖN PER METUS.
    Tie šiltnamiai neišgelbės. Norime KOKYBIŠKŲ RESTORANINIŲ KAVINIŲ NAUJUOSE, RESTAURUOTOSE PASTATUOSE.

    PERKELKITE KAVINES Į LIBERALŲ KAMPĄ, ADMINISTRACIJOS PASTATĄ, …

    Reply
  13. Anonimas

    Galvojau tualetas bus……

    Reply
  14. Rūta

    panašu į šiltnamį miesto centre

    Reply
  15. Joris

    Labai labai reikėjo!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos savivaldybė perka paslaugas ir iš neviešinamų asmenų (atnaujinta)

Nors Klaipėdos meras anksčiau piktinosi, kad saugomas kultūros projektus vertinusių ekspertų anonimiškumas ir dėl to bei noro sutaupyti jų paslaugų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This