Rajono valdininkai skaudžiai sureagavo į J. Lankučio bibliotekos direktorės įrašą

Regionas

Praėjusią savaitę Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorė Indra Tamašauskienė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalijo informacija apie bibliotekoje vykdomus darbus. Tuo pačiu vadovė, siekdama tik jai vienai žinomų tikslų, paskelbė, kad iš Klaipėdos rajono savivaldybės nesulaukia pagalbos.

Rajono savivaldybės nuotr.

„Toks direktorės teiginys ne tik melagingas, bet ir diskredituoja jos vadovaujamos įstaigos bei Savivaldybės vardą. Tenka tik apgailestauti, jog vienos didžiausių rajono įstaigų direktorė, vadovaujanti bibliotekai beveik metus, vis dar nesupranta, kad biblioteka ir filialai yra išlaikomi iš Savivaldybės biudžeto, o būtent vadovė turi planuoti ir užtikrinti, kad šis finansavimas būtų pakankamas”, – rašoma pirmadienį Klaipėdos rajono savivaldybės išplatintame pranešime spaudai.

#Bet… kol kas vis dar dirbame iš idėjos ir be Klaipėdos rajono savivaldybė pagalbos“, – tai tiksli Indros Tamašauskienės citata iš jos įrašo socialiniame tinkle. Citata yra ne tik klaidinanti, bet ir melaginga, teigia savivaldybė.

„Indra Tamašauskienė, teigdama, kad dirbama tik iš idėjos, patogiai pamiršta, kad Jono Lankučio viešoji biblioteka yra išlaikoma iš Savivaldybės biudžeto”, – sakoma pranešime.

Jame taip pat teigiama, jog finansavimas šiai įstaigai kasmet auga.

„Jei 2018 metais buvo skirta 790 tūkst. eurų, tai šiemet bibliotekos biudžetas viršija 1,2 mln. eurų. Ši suma yra didžiausia iš visų Klaipėdos rajono kultūros įstaigų. Už šias lėšas yra išlaikomi ne tik 22 filialai visame Klaipėdos rajone, kad gyventojams paslaugos būtų kuo prieinamesnės, bet ir didinamas knygų fondas, organizuojami renginiai, vykdomi reikalingi remontai ir atnaujinimai”, – dėstoma pranešime.

Kultūros įstaigos turi ir atskirą 203 tūkst. eurų dydžio eilutę savivaldybės biudžete, skirtą įstaigų patalpoms remontuoti, tarnybiniams automobiliams remontuoti, priemonėms įsigyti, kultūros veikloms organizuoti. Iš šios eilutės šiemet J. Lankučio viešajai bibliotekai skirta didžiausia suma iš visų kultūros įstaigų – 76,9 tūkst. eurų.

„Todėl sakyti, kad įstaiga dirba tik „iš idėjos“ – ne tik neteisinga, bet ir nesąžininga kitų kultūros įstaigų, kurios gavo mažesnį finansavimą, siekiant patenkinti bibliotekos poreikį, atžvilgiu”, – teigia savivaldybė. 

Ji primena, jog praėjusiais metais įstaigai buvo nupirktas automobilis, už kurį iš biudžeto kiekvieną mėnesį yra atseikėjama ne mažiau nei po 450 eurų, o šiuo automobiliu naudojasi vadovė. Direktorė taip pat nedirba savanoriškais pagrindais – jai mokamas atlyginimas, ji skatinama ir kintamąja atlyginimo dalimi.  

„Indra Tamašauskienė Jono Lankučio viešajai bibliotekai vadovauja jau beveik metus. Būtent ji, kaip vadovė, turėjo praėjusių metų pabaigoje formuoti ir naują šių metų įstaigos biudžetą. Jos, kaip vadovės, atsakomybė buvo sudėlioti ne tik tikslus, leidžiančius įstaigai nepertraukiamai dirbti, bet ir ateities planus, tokius kaip būtinieji remontai ar plėtra. Įstaigos vadovė turėjo numatyti, kokie pokyčiai reikalingi, siekiant gerinti knygų, renginių ar pačių bibliotekų prieinamumą Klaipėdos rajono gyventojams. Jos atsakomybė planuoti biudžetą taip, kad užtektų lėšų reikalingiems darbams. Būtent direktorė turėjo numatyti, kad reikalingi vieni ar kiti pokyčiai, kurie Klaipėdos rajono gyventojams pagerintų knygų, renginių ar pačių bibliotekų prieinamumą. Jos atsakomybė užtikrinti, kad atsirastų finansavimas, leidžiantis praplėsti erdves skaitytojams”, – dėstoma ilgame atsakyme į bibliotekos direktorės įrašą.

Kartu jame pažymima, jog Klaipėdos rajono savivaldybė svarsto visų įstaigų gautus prašymus dėl papildomų lėšų ir pagal galimybes jas skiria.

„Savivaldybė vertina bendradarbiavimą ir bendravimą su įstaigų vadovais bei supranta norą kuo greičiau pasiekti matomų rezultatų tvarkant patalpas. Tačiau neigiamai vertiname melagingus pareiškimus, kuriais dėl nežinomų tikslų siekiama sumenkinti Savivaldybės, kaip bibliotekos steigėjos, reputaciją”, – teigia savivaldybė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Buvusi direktorė su rajono valdžia atsiskaitys išsimokėtinai

Bylą dėl atleidimo iš darbo teisėtumo pralaimėjusi ir dėl to nemenkos sąskaitos sulaukusi buvusi Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovė Indra ...
2023-11-03
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdos apygardos teismas: buvusi bibliotekos vadovė - nekalta (papildyta)

Piktnaudžiavimu kaltinta buvusi Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovė Indra Tamašauskienė gali lengviau atsikvėpti – antradienio ryte Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, ...
2023-08-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvusios bibliotekos vadovės istorija: retas korupcijos atvejis ar vien tik apkalbos?

Klaipėdos apygardos teismas baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinamąja yra tapusi buvusi Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovė Indra Tamašauskienė. 44-erių ...
2023-07-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This