Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre – daugiau galimybių vaikams

Kultūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kartu su mobilia VIVITA Lithuania laboratorija liepos mėnesį Klaipėdoje skiria vaikų ir paauglių dienos stovykloms, kurių metu moksleiviai įgyja naujų žinių, vykdo kūrybinius eksperimentus ir semiasi naujų patirčių.

Nuotr. Viktorijos Misiulės

Nuo liepos 12 d. iki mėnesio pabaigos Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre svečiuojasi vaikų kūrybiškumo akceleratoriaus VIVITA Lithuania mobili laboratorija. VIVITA Lithuania – tarptautinis startuolis, savo veiklą vykdantis neformalaus ugdymo ir kūrybiškumo edukacijos srityse. Ši auganti globali kūrėjų bendruomenė veikia Singapūre, Havajuose, Filipinuose, Estijoje, Naujojoje Zelandijoje, Japonijoje bei Lietuvoje. Organizacijos tikslas – skatinti vaikus tapti išradingais, autonomiškais, ateitį kuriančiais išradėjais.

Šiuo metu VIVITA Lithuania savo veiklas vykdo Vilniuje esančioje kūrybinėje erdvėje VIVISTOP Užupis ir VIVI HU mobiliojoje laboratorijoje, kuri keliauja po Lietuvą. VIVI HU yra idėjomis varoma mobili laboratorija, kurioje susijungia idėjos, technologijos ir kūryba. Čia vaikai ir paaugliai, naudodami įvairias medžiagas, įrankius bei technologijas, savarankiškai kuria ir eksperimentuoja, susipažįsta su neribotomis kūrybos galimybėmis.

VIVI HU stovyklos metu vaikai mokėsi kurti scenarijus ir filmuoti Stop motion animacijas, konstravo unikalias kepures, gamino šviestuvus bei turėjo galimybę susipažinti su elektronikos ir robotikos priemonėmis VIVIWARE.

Paskutinę liepos mėnesio savaitę VIVI HU stovykloje lankysis vaikai iš vaikų globos centro ir iš Ukrainos atvykę pabėgeliai. Taip pat šeštadieniais KKKC vyksta kūrybinės dirbtuvės šeimoms , kurias veda menininkė iš Ukrainos Kseniya Burika. Dirbtuvės vyksta ukrainiečių, anglų ir rusų k.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Knygos meno festivalį vainikuos paskaita apie rašto raidą

Lapkričio 12 d., sekmadienį, Knygos meno festivalis Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose pabaigs savo intensyvią renginių programą. Organizatoriai kviečia ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Švietimas

Vaikams rengia superherojų stovyklą

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC), bendradarbiaudamas su kūrybiškumo akseleratoriumi Vivita Lithuania ir VDA Klaipėdos fakultetu, liepos 10–28 d. kviečia 9–12 ...
2023-06-22
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras braunasi į jaunimo erdves

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) kartu su atviru jaunimo centru VšĮ AUK („AJE Skatepark”) rugpjūčio 12-ąją – Tarptautinę jaunimo dieną ...
2022-08-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This