Pareigūnei kartais prireikia dviejų uniformų – policininko ir tautinių šokių kostiumo

Veidai

Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Diana Pipirienė sako, kad tapti pareigūne svajojo nuo vaikystės, tačiau vis abejojo, ar atitiks itin aukštus sveikatai ir fiziniam pasirengimui keliamus kriterijus. O įgyvendinti šią svajonę paskatino „sudužusi“ kita svajonė – tapti choreografe.

Policijos nuotr.

D. Pipirienė pasakoja, kad šokti tautinius šokius pradėjo nuo 6 metų – pradžioje to labai norėjo pati, po to buvo laikotarpis, kai tęsti repeticijas primygtinai ragino tėvai, o dar vėliau – tai tapo daug malonumo suteikiančiu įpročiu. Paauglystėje mokėsi ir disco bei kitų modernių šokių, tačiau tautinių neapleido niekada.

Po nesėkmingo bandymo įstoti į choreografijos studijas Klaipėdos universitete rinktis policininko profesijos dar nesiryžo – baigė pedagogikos bakalaurą, socialinės pedagogikos magistrą, kurį laiką dirbo mokykloje socialine pedagoge. Tačiau policijoje atlikta praktika paskatino siekti įgyvendinti nuo vaikystės puoselėtą svajonę – netrukus pradėjo dirbti policijoje, baigė vienus iš pirmųjų šešių savaičių trukmės įvadinius kursus ir tapo pareigūne.

„Labai mėgstu savo darbą – bendrauti su žmonėmis, padėti spręsti jiems iškylančias problemas. Geriausias poilsis po darbo – šokių repeticijos – nuo 1991 m. esu aktyvi šiemet veiklos 50-metį atšventusio šokių ir dainų ansamblio „Minija“ narė. O nenueiti į repeticiją man turbūt būtų kaip neateiti į darbą be pateisinamos priežasties. Dažnai juokaudama sakau, kad turiu tris šeimas – tikrąją, darbo ir šokių kolektyvus.“ – sako Klaipėdos r. PK bendruomenės pareigūnė.  

Asmeninio archyvo nuotr.

Šokiai, pasak pareigūnės, suteikia labai daug malonumo – publikos aplodismentai, per didžiuosius Dainų švenčių koncertus patiriamos emocijos, kelionės ir jose patiriami nuotykiai – su šokių kolektyvu juk apvažiuota beveik visa Europa – Belgija, Portugalija, Ispanija, Italija, Švedija, Norvegija, Lenkija, Latvija ir kt. Tad baigti „maratono darbas–šokiai“ – dar neketina.

„Kai veikla – ar tai būtų darbas ar hobis – yra mėgstama, teikia malonumo, jėgų tikrai nepritrūksi ir suderinti gali viską. Man, pavyzdžiui, renginiuose ne kartą yra prireikę dviejų uniformų – atlieki funkcijas kaip pareigūnas, o pietų pertraukos metu tame pačiame renginyje velkiesi tautinį kostiumą ir eini ant scenos šokti“, – teigia Klaipėdos rajono PK pareigūnė D. Pipirienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Angelų sargų dieną paminėjo Kretingoje

Klaipėdos apskrities pareigūnai profesinę šventę – Policijos dieną – kasmet mini vis kitame apskrities mieste – šiemet šventė vyko Kretingoje. ...
2022-09-30
Skaityti daugiau

Regionas

Rajono mokyklose - teisėsaugininkių vizitas

Praėjusią savaitę net keturiose Klaipėdos rajono ugdymo įstaigose vyko netradicinės pamokos apie teisinę atsakomybę. Prevencinių pamokų metu Klaipėdos apylinkės prokurorė ...
2022-06-07
Skaityti daugiau

Regionas

Pareigūnė ne tarnybos metu padėjo išaiškinti neblaivų vairuotoją

Klaipėdos policija praneša apie atsakingą vos kelis mėnesius dirbančios pareigūnės elgesį. Dar gruodžio 27 d. apie 8.10 val. po tarnybos ...
2022-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This