Vaikų žaidimo aikštelėms – profesionalų priežiūra

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto vaikų žaidimų aikšteles dar šiais metais pradės nuolat prižiūrėti ir remontuoti profesionalai. Jiems savivaldybė patikės ir atsakomybę už įrangos priežiūrą bei saugą.

Artūro Šulco nuotr.

Rangovams perduodamos vaikų žaidimo aikštelės yra Klaipėdos miesto viešosiose erdvėse, aikštėse, skveruose, krantinėse, parkuose, daugiabučių namų kvartaluose. Jie atliks esamų ir naujai įrengtų vaikų žaidimo aikštelių, pavienių įrenginių priežiūrą ir remontą.

Šioms paslaugoms apmokėti trejetą metų savivaldybė yra numačiusi ne daugiau kaip 260 tūkst. eurų. Pasitelkti gali būti du paslaugų teikėjai, nes viešojo pirkimo konkurse miestas yra padalintas į dvi dalis – pietinę ir šiaurinę, skiriamas Baltijos prospekto.

Paslaugos teikėjai privalės ne rečiau kaip kartą per savaitę atlikti vaikų žaidimų aikštelių apžiūrą, kurios metu turės būti įvertinta rizika, kylanti dėl įrangos naudojimo, vandalizmo. Tai pat ne rečiau kaip kartą per tris mėnesius, jei įrangos gamintojas priežiūros instrukcijoje nenurodė kitaip, turės atlikti vaikų žaidimų aikštelių eksploatacinę apžiūrą, kurios metu turi būti įvertintas įrangos veikimas ir stabilumas, susidėvėjimas (ypač judančių detalių), konstrukcinis vientisumas. 

Rangovas privalės užtikrinti, kad ne rečiau kaip kartą per metus būtų atliekama vaikų žaidimo aikštelių įrangos pagrindinė metinė kontrolė, kurios metu būtų įvertinta jų įrangos, dangos atitikimas Lietuvoje  galiojantiems standartams. 

Atliktam remontui rangovai suteiks 2 metų garantiją.

Šiaurinėje Klaipėdos dalyje dar šiais metais reikės prižiūrėti 17 vaikų žaidimų aikštelių. Vėliau teks prižiūrėti dar penkias.  Pietinėje miesto dalyje jų yra 14, tačiau rasis dar septynios.

Numatoma, kad kasmet prižiūrimų naujai įrengtų vaikų žaidimo aikštelių, atitinkančių higienos normos reikalavimus, skaičius padidės ne mažiau kaip trimis – tiek miesto pietinėje, tiek šiaurinėje pusėse.

1 Comment

  1. Tomas

    Ir parkus bei kitus objektus reiktų prižiūrėti – nėra priežiūros visai – pvz. Sąjūdžio parke suoliukai prašosi perdažymo, pagal miestą kertantį dviračių taką ties Gedminų gatve visi pastatai (pastotės?) apipiešti grafičiais, prie Simonatytės kalno asfaltuoti takeliai nuo paklojimo neatnaujinti – jau koja galima nusisisukti, požeminė perėja ties Vingio pasažu – byra apačioj tinkas, net nevaloma ta perėja. Daug tokių pavyzdžių, nereikia net ieškoti…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This