Baigimo pažymėjimai – pasaulio lituanistinių mokyklų pedagogėms

Švietimas

Ketvirtadienį Klaipėdos universiteto rengiamas Lituanistines studijas oficialiai baigė 2-oji laida. Dviejų savaičių trukmės studijų baigimo pažymėjimai įteikti keturiolikai absolvenčių, į uostamiestį atvykusių iš 9-ių pasaulio valstybių. 

KU nuotr.

Antrus metus KU rengiami kvalifikacijos kėlimo kursai užsienio šalyse veikiančių lietuviškų mokyklų mokytojams sulaukė ir dėmesio, ir sėkmės.

Šio projekto vadovė Kristina Blockytė-Naujokė vardijo šiemečių kursų dalyvių atstovaujamas šalis – JAV, Australija, Norvegija, Švedija, Danija, Vokietija, Rusija, Turkija, Ispanija. Gimtąją kalbą šiose valstybėse gyvenančiose tautiečių bendruomenėse skleidžiantys mokytojai lietuviškose mokyklose dirba ir kaip savanoriai, ir kaip nuolatiniai darbuotojai, jų atstovaujamos mokyklos irgi įvairios – nuo sekmadieninių mokyklėlių, kurių misija padėti tėvams palaikyti lietuviškumą, iki turinčių vardą bei pripažinimą, tokių kaip Vokietijoje veikianti Vasario 16-osios gimnazija.

KU nuotr.

Didžiuma kursų dalyvių studijoms į Klaipėdą atvyko drauge su savo šeimų nariais, taip suderindami kvalifikacijos kėlimo poreikį ir atostogas pasiilgtoje Lietuvoje. Kol mamos klausėsi paskaitų, jų atžalos laiką leido specialiai organizuotoje vaikų laisvalaikio grupėje. Emocingoje atsisveikinimo šventėje nuskambėjo vaikų surepetuota daina apie Lietuvą.

Lituanistinių studijų absolventus pasveikinęs KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas pasidžiaugė, jog KU prisideda prie lietuviškumo išsaugojimo. Kursų dalyvių atžaloms jis linkėjo nepamiršti lietuvių kalbos, vienos iš seniausių ir gražiausių pasaulio kalbų. Lituanistines studijas užsienio lituanistinių mokyklų mokytojams remia Švietimo mainų paramos fondas. Be profesiniam tobulėjimui skirtų paskaitų jų dalyviams organizuota kultūrinė programa

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

ELTA

Naują atmintiną dieną siūloma skirti Vilko vaikams

Į atmintinų dienų sąrašą siūloma įtraukti Vilko vaikų atminimui skirtą dieną. Jei Seimas pritartų, ji būtų minima rugsėjo 14-ąją. Siekiant ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

ELTA

Lietuvos karo laivas dalyvauja tarptautinėje operacijoje Baltijos jūroje

Lietuvos kariuomenė (LK) praneša, jog nuo pirmadienio Lietuvos karo laivas „Skalvis“ dalyvauja Baltijos jūroje vykstančioje tarptautinėje sprogmenų paieškos ir naikinimo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This