Išplėstas prekybos centras triukšmo nepadidins?

Svarbu, Verslas

Nuo 2012-ųjų pastatą Liepojos g. 10, kuriame veikia prekybos centras „Maxima”, valdanti UAB „Seramas” numato jo plėtrą šalia esančios nuo nepriklausomybės atgavimo niekaip nebaigtos statybos sąskaita.

UAB „Tophaus” vizualizacija ir nuotrauka

Nebaigtas statyti kompleksas turi du adresus – Liepojos g. 10B ir 10C. Pastarąją dalį UAB „Seramas” įsigijo dar 2012-aisiais, kaip ir 2005 metais įrengto prekybos centro patalpas, o pastatas 10B įmonės nuosavybe tapo 2020-ųjų pavasarį. Dabar jau viešinami jos užsakymu UAB „Tophaus” parengti projektiniai pasiūlymai.

Jais numatoma „rekonstruoti esantį prekybos paskirties pastatą jį išplečiant”. Rekonstrukcijos metu būtų nugriauti du avarinės būklės pastatai – administracinės bei ūkio paskirties, o rekonstruotasis pastatas būtų išplečiamas į kiemo pusę, būtų naikinamos rūsio patalpos.

Projektinių pasiūlymų autoriai tikina, kad po rekonstrukcijos lankytojų ir automobilių srautai ir išliks nepakitę, todėl transporto sukeliamo triukšmo padidėjimas aplinkinėse gatvėse nenumatomas ir nėra vertinamas.

Teigiama, kad ant vėdinimo sistemų ortakių bus įrengti triukšmo slopintuvai, o stoginiai ventiliatoriai, kondicionierių blokai bus „pakankami tylūs”, todėl triukšmo mažinimo priemonės nenumatomos. Pagal pateikiamus duomenis, triukšmingiausiais įrenginys ant pastato stogo bus šalčio mašina. Kad būtų sumažintas šio įrenginio skleidžiamas triukšmas mašina projektuojama dėl pastato peraukštėjimo suformuojančiame kampe. Teigiama, kad taip triukšmas dėl aukštesnės pastato dalies sienos bus nukreiptas į priešingą pusę nuo gyvenamųjų teritorijų.

Lengvųjų automobilių įvažiavimas į stovėjimo aikšteles ir po rekonstrukcijos liks toks pat – iš Liepojos gatvės ir iš Kretingos gatvės. Prekybos centrą aptarnaujantys sunkvežimiai esą kaip ir dabar važiuos per Kretingos gatvę.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki rugpjūčio 11 d. adresu Liepojos g. 10, Klaipėdoje, darbo dienomis 8-18 val., iš anksto susitarus tel. 8 620 95777 arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/pp

Pasiūlymus galima teikti iki rugpjūčio 11 d. raštu UAB „Tophaus“, Maironio g. 36-1, LT-44248 Kaunas, arba el. p. agniete@tophaus.lt

Viešas susirinkimas vyks nuotoliniu būdu rugpjūčio 11 d. 16 val. 

3 Comments

  1. OPA

    Viena baisesnių maximų, net nemalonu viduje lankytis būdavo. Gaus rekonstrukciją, aiškus dalinai sudarkys aplinkos vaizdą, bet dabar jis ten ne ką geresnis su tuo apleistu pastatu.

    Reply
  2. Tai gi

    Pagaliau, apsileidėlė ta MAXIMA, 10 metų laikė griuveną, pelną glemždama savo akcininkui, turtingiausiam Lietuvos milijonieriui…manau gėdinga taip elgtis…

    Reply
    • Na na

      Maxima laikė griuveną? Tai kad ji neseniausiai iš, rodos, Uspaskiui tą griuveną ir nupirko.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Nauji daugiabučiai: kaimynai nuogąstauja dėl eismo sprendimų

Verslo planus taip ir nepradėtos eksploatuoti vandentiekio siurblinės vietoje Kretingos gatvėje statyti daugiabučius kaimynai sako sveikinantys, tačiau jiems didelį nerimą ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Vietoje Liepojos gatvės vaiduoklio - prekybos centras (atnaujinta)

Sausio pradžioje uždarius prekybos tinklo „Maxima” parduotuvę Liepojos gatvėje prasidėjo ir šio pastato rekonstrukcija, ir šalia nuo nepriklausomybės pradžios stovėjusios ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This