Jūros šventės išvakarėse pagerbti jūrininkai ir uosto bendruomenė

Uostas ir jūra

Gabrielė Žimantaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-07-28

Komentarų: 1

Ketvirtadienį Smiltynėje, prie „Albatroso“ paminklo, prisiminti jūrininkai, negrįžę iš jūros platybių. Taip pat pagerbti labiausiai nusipelnę jūrinės ir uosto bendruomenės atstovai, įteiktas Liudviko Stulpino medalis.

Gabrielės Žimantaitės nuotr.

„Šiandien mes tęsiame gražią tradiciją, pagerbiame jūrininkus, kurie savo darbu prisidėjo prie mūsų valstybės klestėjimo. Todėl šiuo renginiu tęskime visas jūrines tradicijas ir vystykime naujas“, – tardamas sveikinamąjį žodį sakė Jūrų kapitonų asociacijos pirmininkas Juozas Lieponius.

„Klaipėda visada man asocijavosi su laisvės, vėjo, didelės erdvės pojūčiu. Tai jaučiu kaskart čia atvykusi. 770 metų jubiliejų švenčianti Klaipėda ir daugiau nei šimtmetį gyvuojantis Lietuvos laivynas, ir svarbiausia, jūs, čia gyvenantys žmonės, turite tą didžiulį laisvės pojūtį. Sveikindama jūrininkus, šios garbingos profesijos atstovus, mūsų šalies ambasadorius, noriu palinkėti ir toliau kurti tą laisvės pojūtį, o mums visiems – turėti kuo daugiau ir plačiau Lietuvos trispalvės pasaulyje, laivyne“, – sakė susisiekimo viceministrė Loreta Maskaliovienė.

„Į šią vietą susirinkome pagerbti, prisiminti tuos jūrininkus, kurie išėjo ir negrįžo. Išėjo per šiuos jūros vartus, kad įgyvendintų galbūt ilgus metus puoselėtą svajonę pakovoti su bangomis, audromis, nuvykti į svečias šalis ir papasakoti apie labai mažą, bet nuostabią Lietuvą. Tik ne visiems buvo lemta sugrįžti. Tačiau kai žiūrėdami į uostą matome dirbančius žmones, kranus, plaukiančius laivus, jūrinių profesijų besimokančius studentus, suprantame, kad ta pagarba išėjusiems – gyva. Jūrininkai, kurie negrįžote, skriskite kartu su albatrosu ir būkite laisvi“, – kalbėjo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo ruožtu dėkojo jūrininkams už jų didelį indėlį, skirtą Klaipėdos miesto ir jo laivininkystės augimui.

„Didelis mūsų būrys čia, nemažas būrys kažkur jūros platybėse esančio laivyno daro viską, kad mūsų Klaipėda būtų miestas uostamiestis, kuris jūra ne tik džiaugiasi, bet ir, gerąja to žodžio prasme, stengiasi išnaudoti tinkamai“, – sakė meras.

Šventės metu įteikti garbingi apdovanojimai. Jūrų kapitono Liudviko Stulpino medaliu už ilgametį ir nepriekaištingą darbą puoselėjant Lietuvos jūrų ir vidaus vandenų laivynus, už palankios verslo ir investicijų aplinkos Lietuvos vandenų transportui sukūrimą apdovanotas Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius Vaclovas Stankevičius.

L. Stulpino apdovanojimas yra skiriamas už ypatingus nuopelnus Lietuvos vandens transportui ir jūrų pramonei. Medalio steigėja yra Susisiekimo ministerija. L. Stulpino vardo apdovanojimo medalio komplektą sukūrė ir pagamino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Medalis ir miniatiūra pagaminti iš aukso, sidabro ir juvelyrinio stiklo emalio.

Lietuvos Respublikos jūrų transporto darbuotojo garbės ženklai įteikti Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Jūrininkų mokymo centro vyriausiajam instruktoriui Vytautui Bardauskui ir Jūrininkų treniruočių centro vyriausiajam dėstytojui-instruktoriui Anatolijui Vitinovičiui.

Ministrės pirmininkės padėkos raštu pagerbta AB „Klaipėdos nafta“ SGD komercijos skyriaus vadovė Jurgita Šilinskaitė-Venclovienė.

Susisiekimo ministro padėkos raštais už puikų darbą pagerbti Uosto direkcijos Plėtros ir aplinkosaugos skyriaus vadovas Algimantas Kungys, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Navigacijos katedros lektorius Arvydas Jankauskas, „Smiltynės perkėlos” darbuotojai Tomas Gudeliūnas ir Zigmantas Jurkus. Taip pat susisiekimo ministro padėkos įteiktos bendrovės „DFDS Seaways“ vyriausiajam kapitono padėjėjui Olegui Sidorukui, AB „Klaipėdos nafta“ projektų valdymo ir technologijų skyriaus vadovui Dangirui Chockevičiui ir bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ personalo vadybininkei Birutei Poškevičienei.

Uosto direkcijos vadovo padėkos raštais apdovanoti bendrovės „Klaipėdos Smeltė“ darbuotojai Valdas Kubilius, Andrej Gultiajev ir Vytenis Jonauskas, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Jūrininkų mokymo centro vyriausiasis instruktorius Viktor Miliajev, ilgametis Jūrų kapitonų asociacijos narys Pranas Gylys ir bendrovės „Garant Safety“ serviso inžinierius Povilas Šatkus.

Pauliaus Lindenau vardo medaliu, kurį įsteigė Lietuvos laivų statytojų ir remontininkų asociacija, pagerbtas Vakarų Baltijos laivų statyklos direktorius Vitalij Frolov.

1 Comment

  1. JŪRŲ KAPITONAS

    PUIKI TRADICIJA

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This