Lietuvos ir Portugalijos kariuomenių vadai stebėjo bendras abiejų šalių karių pratybas Klaipėdoje

Uostas ir jūra

Liepos 25-30 dienomis Lietuvoje viešintis Portugalijos kariuomenės vadas admirolas Antonio Silva Ribeiro kartu su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu dalyvavo Lietuvos ir Portugalijos specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) pratybose. Kariai treniravosi laivo šturmo, priešiškų pajėgų neutralizavimo ir sulaikymo veiksmus. Tokie įgūdžiai gali būti pritaikyti ir saugant ypatingos svarbos objektus, tokius kaip Suskystintųjų gamtinių dujų terminalas.

KAM nuotr.

„Esame puikūs sąjungininkai, mūsų kariai ir Portugalijos SOP bei jūrų pėstininkai dalyvauja bendrose pratybose, treniruojasi atremti bet kokius iššūkius reaguojant nedelsiant. Geografinis atstumas mūsų vienybei nėra iššūkis – mus vienija bendros vertybės, pasitikėjimas, kovos dvasia”, – pranešime pažymi Lietuvos kariuomenės vadas.

Nuo 2015 m. Portugalija į Lietuvą siunčia rotacines pajėgas dalyvauti kovinio rengimo pratybose. Mokymuose dalyvavo įvairūs vienetai, šiuo metu su brigados „Žemaitija” ir SOP pajėgomis treniruojasi apie 150 Jūrų pėstininkų. Tai NATO programos „Assurance Measures” dalis, skirta saugumui regione ir atgrasymui užtikrinti.

Nuo 2007 m. Portugalijos naikintuvai taip pat dalyvauja NATO oro policijos misijoje, patruliuoja bei saugo Baltijos šalių oro erdvę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pagerbė negrįžusius iš jūros

Šeštadienio vidurdienį Baltijos jūros bangas papuošė gėlių žiedai. Tęsiant ilgametes tradicijas, dalyvaujant garbingiems svečiams vyko negrįžusių iš jūros pagerbimo ceremonija. ...
2023-07-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

„Tikėjimas kariuomene - pati galingiausia amunicija pasaulyje"

Šeštadienį Klaipėdoje surengtas vienas iš pagrindinių Lietuvos kariuomenės organizuojamų renginių visuomenei – Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės šventė. Klaipėdos ...
2023-05-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Klaipėdos operacijos 100-metis - ir su prancūziškais akcentais (papildyta)

„Susirinkome pagerbti didžio nuopelno vyrų ir moterų, kurie prieš šimtą metų kilo į kovą už savo tėvynės ateitį ir jos ...
2023-01-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This