Melnragėje prasidės paplūdimių atkūrimo darbai

Uostas ir jūra

Netrukus Melnragėje, prie šiaurinio molo, jūroje, bus pradėtas pilti smėlis. Šie krantotvarkos darbai skirti atkurti audrų išplaunamą paplūdimį. Poilsiautojai prašomi paisyti esamų ženklų ir nurodytose vietose nelipti į vandenį.

Klaipėdą jau pasiekė uostui gilinti bei povandeniniam pylimui formuoti reikalingos žemsiurbės. Planuojama, kad šiomis dienomis prasidės Klaipėdos jūrų uosto išorinio laivybos kanalo gilinimo darbai, o iškastas jūrinis smėlis bus panaudotas formuojant povandeninį pylimą. Šio pylimo smėlį bangos palaipsniui išplaus į krantą, o vėjas nuneš į kopagūbrį, tad taip paplūdimys pasipildys smėliu ir susidarys palankios sąlygos kopagūbrio regeneracijai.

Su projektą vykdančiu rangovu sutarta, kad smėlio pylimo darbai vyks trimis etapais. Darbai bus pradėti toliau nuo oficialaus paplūdimio, tai yra arčiau molo.

Poilsiautojų prašoma būti atsakingiems, paisyti įspėjamųjų bei draudžiamųjų ženklų ir nurodytose vietose nelipti į vandenį. Beje, didžiojoje dalyje, kur vyks darbai, nėra oficialaus paplūdimio zonos.

Povandeniniam pylimui formuoti pasitelktos kelios žemsiurbės. Iš išorinio laivybos kanalo paimtą jūrinį smėlį žemsiurbės pakaitomis purkš maždaug 120 metrų atstumu nuo kranto ir 2–3,5 metro gylyje po vandeniu formuos pylimą. Pylimo ilgis sieks 700–750 metrų. Iš viso bus supilta apie 180 tūkstančių kubinių metrų reikalavimus atitinkančio jūrinio smėlio.

Darbai atliekami pagal LR aplinkos ministerijos parengtą Pajūrio juostos tvarkymo programą. Projektas finansuojamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą.

Uosto išorinio laivybos kanalo ir dalies vidinio gilinimo darbus atlieka Belgijos uostų gilinimo ir valymo kompanija „Jan de Nul N.V.”, veikianti pagal jungtinės veiklos sutartį su „Baggerwerken Decloedt en Zoon N.V.”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This