Noras parduoti krokodilo iškamšą patuštins kišenę

Aplinkosauga

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami prekybos laukiniais gyvūnais, jų dalimis arba gaminiais iš jų kontrolę, liepos mėnesį internetiniame portale pastebėjo skelbimą apie parduodamą krokodilo iškamšą.

Aplinkosaugininkams nuvykus į klaipėdiečio namus, paaiškėjo, kad buvo prekiaujama Krokodiliniu kaimanu (Caiman crocodilus), įtrauktu į Tarybos Reglamento (EB) Nr. 338/97 A priedą. Už tai vyrui gresia bauda iki 300 eurų.

Iškamša prekiavęs asmuo neturėjo nustatytos formos teisėto įsigijimo patvirtinančio dokumento, Aplinkos apsaugos agentūros išduoto leidimo prekiauti saugomų rūšių laukiniais gyvūnais ir komercinio naudojimo sertifikato, todėl jam buvo surašytas administracinių nusižengimų protokolas, o krokodilo iškamša paimta.

„Aplinkosaugininkai nuolat stebi internetinių portalų skelbimus. Pvz., šiemet Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai jau buvo išaiškinę panašų atvejį Marijampolėje, gyvūnų iškamšos buvo konfiskuotos“, – pranešime cituojamas Klaipėdos GGAI pareigūnas Mindaugas Grudzinskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Sutvarkė 720 tonų atliekų

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) praneša, kad Klaipėdos rajone, Radailiuose, iš įmonės UAB „Westtransit“ sklypų su nepavojingosiomis statybinėmis atliekomis išvežta ir ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Ir Nidoje krito saugotinas medis: aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai praėjusią savaitę, gavę pranešimus dėl kertamų brandžių pušų bei niokojamos gamtos ...
2023-06-26
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Už invazinį vėžlį - iki 400 eurų siekianti bauda

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai nustatė asmenį, neteisėtai auginantį invazinį vėžlį. Vėžlys buvo paimtas ir perduotas ...
2023-05-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This