Rotary klubo dovana Klaipėdai – istorinė graviūra

Miestas

Klaipėdos įkūrimo 770-ojo jubiliejaus proga Klaipėdos rotary klubas “Karalienė Luizė” dovanoja miestui vertingą dovaną – daugiau nei prieš 100 metų sukurtą istorinę graviūrą, vaizduojančią Karalienės Luizės susitikimą su Napoleonu.

Klaipėdos istorinė sukaktis – puiki proga prisiminti karališkąjį miesto laikotarpį, 1807-1808 m., kai, vykstant Prūsijos ir Prancūzijos karui, Klaipėda tapo laikinąja Prūsijos karalių Vilhelmo ir Luizės rezidencija, lemtingu miestu, sostine, su kuria susiję įvykiai turėjo įtakos ir Europos istorijai.

Karalienė Luizė, siekdama išsaugoti Prūsijos žemes, ryžosi susitikimui su Napoleonu. Istoriniai šaltiniai tvirtina, kad šis susitikimas nepakeitė Napoleono nusistatymo, bet Luizės grožis ir išmintis padarė jam įspūdį.

Juodai baltą grafikos darbą, atspausdintą XIX amžiaus pabaigoje, klubas įsigijo iš kolekcininko, kuris jį prieš keletą metų pirko aukcione Vokietijoje.

Klubo lėšomis graviūra buvo atnaujinta, restauruoti autentiški rėmai, pakeistas susidėvėjęs pasportas, meno dirbinys įstiklintas muziejiniu stiklu.

Graviūrą jau bus galima apžiūrėti Klaipėdos miesto 770-ajai sukakčiai skirtoje parodoje „Neįteikta dovana karalienei Luizei“, kuri atidaroma rugpjūčio 1 d., pirmadienį, 14.30 val. Pilies muziejaus šiaurinėje kurtinoje.

Paroda muziejuje veiks iki rugsėjo 17 d.

1 Comment

  1. Miestietis

    Gražu. Galėtų meras ir savivaldybė išpildyti savo pažadus įrengti karalienės Luizės kambarį rotušėje, atvirą visuomenei. O taip pat galėtų ir gatvės pavadinimą duoti. Bet kol ten sėdi tokie moraliniai nuliai kaip Cesiulis – nieko nebus. Greičiau keisti reikia nusenusius savivaldybės dinozaurus, Klaipėda turi judėti pirmyn, turi išnaudoti savo unikalią istoriją ir išskirtinį paveldą, kurio niekaio neturės joks kitas Didžiosios Lietuvos miestas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Dvasinės pagalbos jaunimo centre - sensorinis kambarys

Jau dešimtmetį veikiantis Klaipėdos Rotary „Karalienė Luizė” klubas, vienijantis beveik 30 aktyvių moterų, vasario 22 d. iškilmingai pristatė įgyvendinto projekto ...
2023-02-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdai - 770: kaip miestas paminės jubiliejų?

Pirmadienį, rugpjūčio 1-ąją, sukaks lygiai 770 metų nuo tada, kai buvo patvirtintas Kuršo vyskupo, pranciškonų vienuolio Heinricho iš Liucelburgo ir ...
2022-07-31
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Nuomonės

Iki Jūros šventės dar yra ką šienauti

Klaipėdos senamiestis, jo gatvės, gatvelės, kavinės ir restoranai, aikštės ir skverai jau pilni žmonių. Jūros šventė – čia pat. Nuotaikos ...
2022-07-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This