Sparčiai atnaujinama Didžioji Vandens gatvė

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Klaipėdos senamiestyje jau praktiškai baigtas Vežėjų gatvės kapitalinis remontas ir prasidėjo palyginti sparti Didžiosios Vandens gatvės pertvarka.

Didžioji Vandens gatvė. Artūro Šulco nuotr.

Vežėjų gatvę kapitališkai remontuoja bene daugiausiai panašaus pobūdžio savivaldybės viešųjų pirkimų laiminti UAB „VVARFF“ iš Plungės, pernai su ja pasirašiusi beveik 800 tūkst. eurų vertės kontraktą.

Vežėjų gatvė. Artūro Šulco nuotr.

Didžiąją Vandens gatvę, nuo Tiltų g. iki Aukštosios g., kapitališkai taip pat remontuoja UAB „VVARFF“, šių metų kovo pabaigoje pasirašiusi 580,2  tūkstančio eurų vertės kontraktą. Sutartyje įrašyta, kad darbai turi būti atlikti per 10 mėnesių po sutarties pasirašymo.

Į Mažosios Lietuvos muziejų šiuo metu patekti galima tik per jo kiemą. Artūro Šulco nuotr.

Šiuo metu čia darbuojamasi labai sparčiai. Nuo Aukštosios iki Vežėjų gatvės darbininkai yra giliai  „įsirausę” į žemę – klojamos komunikacijos. 

Minėtas gatvės ruožas laikinai yra nepraeinamas net ties gatvių sankirtomis, tačiau tai bandančiųjų daryti randasi. Šią užduotį jiems palengvina tik simboliški aptvėrimai ir ženklinimai.

Artūro Šulco nuotr.

UAB „VVARFF“ dar turi nebaigtų darbų ir Sukilėlių gatvėje. Tačiau ne dėl savo kaltės. Kiek anksčiau „Atvirai Klaipėdai” savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis sakė, jog kai kurių požeminių komunikacijų tiesimas netoli Daržų gatvės stringa dėl nesutarimų su paveldosaugos institucijomis.

7 Comments

  1. Husky

    Šaunu,kad senamiestis tvarkomas,tik liūdna ir be galo pikta,bei gėda prieš nuostabaus miesto svečius,jog mūsų valdžiažmogiai padaryti ne tuo galu…Suplanuokite darbus ir tuos savo „atkatinius” konkursus,bent taip,kad sezono ir miesto šventės metu senamiestis pasitiktų blizgantis,o tai jau keli metai iš eilės,kaip tyčia viską išknisate!

    Reply
    • Huskiui

      Miestas pirmiausiai mietsiečiams, mažiau dėl svečių jaudinkimės, bus mums gerai, gerai ir svečiai jausis.

  2. Na, pagaliau,

    tik praėjus daugiau, negu trims dešimtmečiams!Noriu tikėti, kad kitą Jūros Šventę sutiksime atnaujintame senamiestyje

    Reply
  3. Mūras

    Ką veikti tame Senamiestyje, nėra traukos taškų, triukšmauti taip pat negalima, tik veini mūrą !

    Reply
  4. Joris

    Puiku. Dabar tik į miestą fasado dažų užvežti reiktų, vengiant raudonų, ir miestas suspindės kitomis spalvomis. Taip norisi, kad čia žmonės grįžtų, kiek galima akropoliuose šliaužiot.

    Reply
    • Anonimas

      Bravo, Joris !!!

    • Labai pritariu.

      Pritariu Joriui, tačiau dar daug reikia pasidarbuoti senamiestyje nors šiek tiek pagražinant jo veidą. Kur nesiruošiama aptrupėjusių sienų remontuoti, leiskime jauoniems dailininkams ant jų pasireikšti. Tapyba ant sienų šauniai pagyvina miestą. O ką daryti su apgriuvusia aikšte, su apleistais chruščioviniais namais Danės pakrantėje, šalia muzikinio teatro, H. Manto gatvėje, kurių gyventojai nesiruošia renovuoti?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This