Originalių edukacinių erdvių ieškotojus nustebino Klaipėdos rajonas

Regionas

Tarp geriausiai savo edukacines erdves kuriančių ir jas ugdymui naudojančių švietimo įstaigų – ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija bei Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras. Tokie rezultatai nudžiugino šią savaitę paskelbus Mokyklų edukacinių erdvių konkurso rezultatus.

Finale – penkios rajono ugdymo įstaigos
Organizatorių nuotr.

Konkursas, kurį kas dvejus metus organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, vykdomas dviem etapais – savivaldybių ir nacionaliniu lygmenimis. Kaip pasakoja nacionalinės komisijos narė, Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Irena Barbšienė, kiekviena savivaldybė į antrąjį konkurso etapą gali deleguoti 5 ugdymo įstaigas. Būtent tiek jų šiemet dalyvauti konkurse pareiškė norą ir Klaipėdos rajone.

Visos penkios – Gargždų lopšeliai-darželiai „Ažuoliukas“ ir „Saulutė“, Dituvos pagrindinė mokykla, Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras bei Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija keliavo tiesiai į nacionalinį konkurso etapą.

Sėkmės raktas – bendrystė

Nacionalinė komisija aplankė švietimo įstaigas vietose, įteikė Aplinkos ministerijos skirtus prizus – po naują „Lietuvos raudonąją knygą“ ir, vadovaudamasi konkurso vertinimo kriterijais, išrinko nugalėtojus.

Edukacinių erdvių kūrimas ir naudojimas buvo vertinamas pagal tam tikrus kriterijus, tokius kaip inovatyvumas, žaliųjų erdvių kūrimas ir jų naudojimas, judumas, estetinė išraiška, dalykinis integralumas ir pan. Svarbu buvo ir tai, kaip švietimo įstaiga įsitraukia į projektines veiklas, vykdo informacijos sklaidą ir kaip sugeba įtraukti visą bendruomenę.

„Vertintojus sužavėjo mūsų rajono įstaigų komandų gebėjimas kurti ir tikėjimas tuo, kas daroma dėl vaikų. Ne pirmą kartą dalyvauju komisijoje, tad išties kas kartą matome didelius pokyčius. Labai norisi pagirti Dituvos pagrindinės mokyklos bendruomenę, kuri įstaigos aplinką pakeitė neatpažįstamai. Kolegos liko sužavėti Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos vidaus erdvėmis, kurios labai gražiai įprasmina Vasario 16-osios signataro atminimą. Mokykloje įkurtas muziejus, vaismedžių sodas, iš etnoprojektams skirtų Savivaldybės lėšų pastatyti muzikiniai lauko instrumentai. Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras, kalbant apie vaikų saviraišką, labai stiprūs ir gamtosauginėje veikloje“, – pranešime pažymi I. Barbšienė.

Konkurso nugalėtojai rugpjūčio mėnesį bus kviečiami dalyvauti tarptautiniuose mokymuose Lenkijoje, Vokietijoje ir Čekijoje, o spalio mėnesį – ir į tarptautinę konferenciją Vilniaus universiteto Kairėnų botanikos sode.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This