Šventinės mugės pakilusios kainos neapkartino

Fotoreportažai, Verslas

Penktadienį prasidėjusi Jūros šventės mugė jau sulaukė didelio miestiečių ir svečių dėmesio. Šiemet mugėje galima įsigyti papuošalų, medžio bei keramikos dirbinių, suknelių, saldumynų ir kt. Kalbinti prekybininkai neslepia, kad kainos pakilo, jų didėjimą pastebėjo ir pirkėjai.

Augustės Jašinauskienės nuotr.

Iš Šiaulių atvykusi UAB „Bitytės“ direktorė mugėje Nilvita Bitienė prekiauja mediniais žaislais ir interjero detalėmis. Ji sako, kad vienintelė Lietuvoje atstovauja italų meistrui Francesco Bartolucci, kuris daugiau nei keturiasdešimt metų kuria ir gamina vaiko kambario interjero detales.

Jūros šventėje dalyvaujanti jau dešimt metų Nilvita teigė, kad šiemet už prekybos vietą jai teko sumokėti daugiau.

„Šį kartą susidūrėme su daug sutrikimų perkant prekybos vietą. Keli žmonės nusipirko vieną vietą ir teko ją perpirkti. Tai nulėmė ir padidėjusią prekių kainą“, – sakė moteris.

Pašnekovė teigė, nors penktadienis tik pirmoji šventinės mugės diena, jau sulaukė daug pirkėjų dėmesio ir populiarumu nesiskundžia.

Augustės Jašinauskienės nuotr.

Plaukų papuošalais prekiaujanti vilnietė Jurgita Chmieliauskė tikina, kad jos gaminių kainos daug nekilo.

„Jūros šventėje dalyvauju jau aštuonerius metus. Neslėpsiu, prekybos kainos pakilo, tačiau mano papuošalų pabrango vos euru, dviem. Kainas teko pakelti tik dėl popierinių dėžučių, kadangi atsisakiau plastiko“, – sakė moteris.

Augustės Jašinauskienės nuotr.

Šventinėje mugėje kainos įvairios. Mediniai šaukštai kainuoja nuo 2 iki 12 eurų, pjaustymo lentelės nuo 5 iki 17 eurų, papuoštos su gintarais net 30. Pigiausios moteriškos piniginės kainuoja 17 eurų, vyriškos – 16. Suknelių kainos prasideda nuo 30 eurų.

Smaližiai už ledinukus mokės nuo 70 centų iki 2,5 euro, o už didesnį saldainį ir 4 eurus. Cukraus vata kainuoja 3 eurus, o štai ledų rutuliukas – 2 eurus (du rutuliukai – 3,5 euro). Alaus kaina šiemet 5 eurai, sidras kainuoja 6 eurus. Norintys šalia paragauti keptos duonos turės piniginę paploninti dar 5 eurais.

Kalbinti praeiviai neslėpė jaučiantys, kad kainos pakilo, tad jau pradeda skaičiuoti, kiek gali išleisti pinigų pramogoms. Iš Kretingos atvykusi Kristina su vaikais teigė, kad nepraleidžia nė vienos šventinės mugės, tačiau šiemet išleis mažiau.

„Didžiausia šventė vaikams, saldumynų jau nupirkau. O daugiau nieko neišsirinkau“, – sakė ji.

Senjorė Laima iš mugės grįš netuščiomis: „Nusipirkau medinę lentelę, tačiau suknelių kainos jau sunkiai įkandamos su mano pensija.“

O štai pakalbintas klaipėdietis Mindaugas neslėpė apmaudo.

„Ne tik kainos pakilo, bet ir nieko naujo. Atrodo tas pats, kas ir praėjusiais metais”, – sakė vyras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Apdovanoti labiausiai išsiskyrę Jūros šventės eisenos dalyviai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje penktadienį apdovanotos įmonės, organizacijos ir kolektyvai, išradingiausiai atskleidę ir sau pritaikę 64-osios Jūros šventės temą ...
2023-07-28
Skaityti daugiau

Regionas

Jūros ir žvejų šventė - Šventojoje

Rugpjūčio 4-6 dienomis Šventojoje vyks Jūros ir žvejų šventė, kurioje bus pagerbti Šventosios žvejai, ištikimi jūrai ir žvejiškoms tradicijoms, vyks ...
2023-07-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This