Klaipėdoje – nemokama filmo peržiūra po atviru dangumi

Aplinkosauga

Startavusios nacionalinės kampanijos „Vanduo – gyvenimas. Dalinkis“, kuria siekiama atsisakyti plastikinių butelių ir rinktis tvaresnį, aplinkai draugišką sprendimą, iniciatorė, didžiausia šalies vandentvarkos įmonė „Vilniaus vandenys“ kartu su bendrove „Klaipėdos vanduo“, kviečia visus klaipėdiečius ir miesto svečius į nemokamą vaidybinio filmo „Viskas bus kitaip“ peržiūrą po atviru dangumi.

Vokietijoje žiūrovų prizu apdovanotas ir šiemet „Kino pavasaryje“ pristatytas vaidybinis filmas bus rodomas rugpjūčio 2 d., antardienį, 19 val. Teatro aikštėje Klaipėdoje.

Pasak kino festivalio „Kino pavasaris“ programos sudarytojos Dovilės Grigaliūnaitės, filmo „Viskas bus kitaip“ herojai gyvena ateityje – 2054-aisiais metais, tačiau pats filmas kalba apie mūsų laikus ir kas atsitiks ateityje su mūsų planeta ir jos biologine įvairove, jeigu mes nieko nekeisime. Filmo autoriai savo kūrinį vadina dokumentine pasaka. Tai yra vaidybinis filmas, turintis ir mokslinės fantastikos, ir animacijos, ir dokumentikos elementų.

„Kino pavasario“ programos sudarytoja įsitikinusi, kad šis filmas yra skirtas plačiai auditorijai, tad į jį rekomenduojame atvykti ir šeimoms su paaugliais vaikais ir po peržiūros visiems kartu pasikalbėti apie filmo idėjas, kas šiuo metu vyksta mūsų planetoje ir kaip kiekvienas galėtume prisidėti, kad sustabdytume tokį spartų bioįvairovės nykimą.

„Vilniaus vandenys“ nacionalinės kampanijos „Vanduo – gyvenimas. Dalinkis!“ metu kviečia mėgautis patiems ir su kitais dalintis tuo, ką turime geriausio – gerti vandenį iš čiaupo ir atsisakyti vandens plastikiniuose buteliuose.

Filmų po atviru dangumi metu visi žiūrovai vaišinami įvairiais ingredientais pagardintu vandeniu iš čiaupo. Lietuvoje iš čiaupo tekantis vanduo yra itin aukštos kokybės. Mūsų šalis yra viena iš nedaugelio Europoje, kurioje vanduo tiekiamas iš švarių požeminio vandens šaltinių. Pastarieji daug geriau apsaugoti nuo taršos nei atviri vandenys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Ketvirtadienį dalis klaipėdiečių neturės vandens

Ketvirtadienį, kovo 28 d., nuo 9 iki 17 val., Šiaulių gatvės gyventojai turės išsiversti be vandens. „Klaipėdos vanduo” praneša, jog ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Verslas

Kviečia sužinoti daugiau apie e. paslaugas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ kovo 19 d. (antradienį), minint Tarptautinę klientų dieną, įmonės abonentus kviečia atvykti į Klientų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This