Miesto jubiliejus pažymėtas ir garbinga ceremonija

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Lorina Kušnarenko, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-08-01

Komentarų: 0

Pirmadienio popietę 770-metų įkūrimo sukaktį mininčios Klaipėdos piliavietėje vykusios iškilmingos ceremonijos metu Kultūros magistro žiedai įteikti trims menininkams – aktorei, kultūros ir lietuvybės puoselėtojai Virginijai Kochanskytei, džiazo pianistui, kompozitoriui Sauliui Šiaučiuliui ir aktoriui, režisieriui Benui Šarkai. Taip pat čia buvo oficialiai įteikti apdovanojimai, liudijantys apie suteiktus garbės piliečių vardus. Naujaisiais miesto garbės piliečiais tapo krepšininkas Modestas Paulauskas bei pranciškonas Sigitas Benediktas Jurčys.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Esate magistrais ne dėl to, kad jais norėjote būti, ne jūsų rankos surado tuos žiedus, o žiedai surado jus, nes jūsų kūryba, išradingumas, autentiškumas garsina ir puoselėja Klaipėdą ir buvo tas kelias į žiedą, kuris jus surado“, – ceremonijos metu sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Menininkams įteiktos XVI amžiaus žiedo, rasto piliavietėje, kopijos. Žiedai pagaminti iš aukso, puošti deimantu.

„Šiandien, jeigu mano mama būtų drauge su manimi, tai didžiuotųsi manimi, nes galbūt tai būtų jos gyvenimo atlyginimas ar įprasminimas. Nelengvo gyvenimo, kurį ji sudėjo į savo vaikus – mane ir mano brolį. Tai ji mane išmokė gražaus gyvenimo kūrimo ir ji man buvo, yra, ir išlieka artimo meilės liudijimas. O kas yra gražiausia ir geriausia, tai aš nuo vaikystės su kaupu gavau iš savo mamos”, – kalbėjo V. Kochanskytė, paliudijusi, kad Klaipėda jai yra ir meilės miestas, nes čia, prie Dangės, jai pasipiršo skulptorius Arūnas Sakalauskas.

Tuo metu Benas Šarka tvirtino, kad Klaipėda yra labai jaudinantis miestas.

„Klaipėda yra orgazminis miestas. Kas Klaipėda būtų be vėjo, kuris stogus plėšia, be miglų, be smėlio akyse ir kelnaitėse ir visur kitur? Garbingai gyvenkime ir garbingai mirkime, nes be garbingos mirties nėra garbingo gyvenimo. Ir susijaudinkit! Nemokamai, lengvai, kaip miglos pasirodo šitame mieste ir kažkur dingsta“, – teigė Benas Šarka.

Atsiimdamas magistro apdovanojimą Saulius Šiaučiulis teigė, jog jo geriausi prisiminimai yra būtent iš Klaipėdos.

„Aš turėjau galimybes išvažiuoti truputį toliau, bet man čia geriausi prisiminimai, net galva svaigsta nuo to, kaip buvo gera dirbti universitete su labai laisva, profesionalia, tolerantiška dėstytojų grupe“, – kalbėjo muzikantas.

Iki 1962-ųjų Klaipėdoje gyvenęs M. Paulauskas sakė esąs labai dėkingas miestui už pamatus, kurie padėjo toliau statyti „gyvenimo pilį“.

„Ačiū, Klaipėda, kad jūs manęs neužmiršote, ačiū už tokį puikų, stiprų apdovanojimą. Būk stipri, būk galinga, būk laiminga, būk nenugalima, sportiška, Klaipėda“, – dėkojo ir linkėjo vienas žymiausių šalies krepšininkų.

B. Jurčys pripažino, jog džiaugiasi tokiu apdovanojimu, nors sakė nieko kryptingai nedaręs dvasiniam ar socialiniam pripažinimui pelnyti.

„Esu tik mažesnysis brolis. Vis dėlto galiu pasakyti, kad iki šiol iš visų gautų apdovanojimų, ši viešai išreikšta pagarba man yra pati vertingiausia dovana. Ačiū tau, Klaipėda“, – kalbėjo brolis Benediktas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This