Baltijos žiedui funkcionuoti – geležinkelio tilto rekonstrukcija

Svarbu, Transportas

Siekiant užtikrinti rekonstruojamos Baltijos prospekto ir Šilutės plento sankryžos tinkamą funkcionavimą, bus rekonstruojamas ir netoliese, Vilniaus plente, esantis tiltas per geležinkelį. Po rekonstrukcijos per tiltą bus nutiestas ir dviračių takas, kuriuo bus galimas pasiekti Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) teritoriją.

Nors šio objekto statytojas yra Lietuvos automobilių kelių direkcija, viešojo pirkimo konkursą dėl valstybinės reikšmės magistralinio kelio A1 ruožo nuo 306,13 km iki 306,23 km rekonstravimo ir panduso statybos paskelbė Klaipėdos miesto savivaldybė.

Rangovas, laimėjęs šį konkursą, privalės darbus atlikti per 18 mėnesių be galimybės šį terminą pratęsti. Tikimasi, kad sutartis dėl projekto įgyvendinimo bus pasirašyta ateinantį rudenį.

Įgyvendinant socialiniu ir ekonominiu požiūriais naudingą, pasak paskelbtų dokumentų, projektą – viadukų per geležinkelį rekonstrukciją – numatoma išplatinti esamą Vilniaus plento dangą ir kelio sankasą viadukų prieigose. Tai pat – apsauginius atitvarus, eismo saugumo užtikrinimui reikalingus kelio ženklus. Tikimasi, kad po rekonstrukcijos sutrumpės kelionės laikas, sumažės transporto eksploatacinės sąnaudos bei avaringumas.

Projekte taip pat numatyta įrengti 3 metrų ploto pėsčiųjų ir dviračių taką nuo Klaipėdos LEZ. Tikimasi, kad pabaigus šį projektą ir Baltijos prospekto bei Šilutės plento sankryžos rekonstrukciją, bus iš esmės pagerintos viso transporto bei pėsčiųjų eismo sąlygos.

Baltijos pr., Šilutės pl. (įskaitant ruožą į Dubysos g. įvažiavimą) ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstravimo darbų su darbo projekto parengimu viešasis pirkimas buvo paskelbtas 2020 metų pradžioje pagal 2019 metais patvirtintą techninį projektą, kurio rengėjas – UAB „Kelprojektas“. Konkursą laimėjo „Kauno tiltai”. Darbus tikimasi užbaigti 2024 metais.

2 Comments

  1. Kelkraštis

    Pėsčiųjų tako tvoreles ant Mokyklos gatvės tilto reikėtų paaukštinti kokiu pusmetriu, sumontavus kažką panašaus į lengvas triukšmo mažinimo sieneles, tiktai žemesnes, būtų gerai permatomas. Panašu, nereikėtų nei didžiulių investicijų, nei beprotiškai brangaus projekto. Jeigu kam neaišku, kaip daryti, tegu nuvažiuoja į Lenkiją ir pasižiūri, kaip kolegos jau seniai įrenginėja visokiausias sieneles prie kelių ir magistralinių gatvių. Ne pats blogiausias sprendimas yra ir pas mus, Jūrininkų prospekte, taigi, labai norint – galima padaryti padoriai.

    Reply
  2. Tomas

    Manau, svarbu, kad būtų įrengta pakankamo aukčio apsauga, tarp važiuojamosios dalies ir pėsčiųjų / dviračių tako, kad žiemos metu, esant gausiam sniegui, ar tieisog lietingam orui, šią atkarpą pavyktų įveikti laimingai neaptaškytam (tiek sniego valytuvų, tiek pravažiuojančių automobilių). Norintiems įsitikinti tokios tvorelės nauda, siūlau atitinkamomis oro sąlygomis įveikti Mokyklos gatvės tiltą. Taip, ten takai siauresni, nei 3 metrai, bet keliaujant tiltu, ta saugi zona, kur Tavęs neaptaškys, prasideda už turėklų :). O automobiliai čia juda tikrai gan greitai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos savivaldybė perka paslaugas ir iš neviešinamų asmenų (atnaujinta)

Nors Klaipėdos meras anksčiau piktinosi, kad saugomas kultūros projektus vertinusių ekspertų anonimiškumas ir dėl to bei noro sutaupyti jų paslaugų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This