Kovos menų įgūdžius įtvirtino stovyklose prie jūros

Sportas

Bemaž 1,5 metų vykusios specialios kinų kovos meno Wing Tsun KungFu veiklos didžiuosiuose Lietuvos miestuose kvietė skirtingų kartų atstovus susipažinti su kovos menais, patyrinėti kinų kultūrą, tradicijas, o svarbiausia, ugdyti sveikesnius įpročius judėti ir mokytis fiziškai tvirtėti, apsiginti.

Edgaro Žilaičio nuotr.

Visą projekto dalyvių pažintį su kinų kovos menais vainikavo dvi vasaros stovyklos prie jūros, kuriose būrys naujųjų kovotojų pradėjo savo sportinį kelią su Wing Tsun KungFu.

Vienos mėgiamiausių šio projekto vykdomų veiklų – net 3 mėnesius vykdomi savigynos ir būtinosios ginties mokymai, kuriuose dalyviai susipažino su savigynos menu, mokėsi bazinių veiksmų, kaip reikėtų apsiginti ir kaip reaguoti stresinėje užpuolimo situacijoje.

Visos vykdomos veiklos orientuotis tiek į šeimas, tiek į suaugusiuosius ar konkrečiai į sėdimą darbą dirbančius žmones, padėjo atitrūkti nuo kasdienybės, linksmai ir sveikai praleisti laisvalaikį, o kai kuriems atnešė naują veiklą, kuri jau nuo rudens taps jų rutina.

Penkių dienų stovyklose, kurios vyko prie pat jūros, stengtasi sujungti visus organizmui reikalingus komponentus į vieną visumą – sveiką orą, komfortišką aplinką, skanų maistą, teorines žinias apie ginklus ir savigyną bei treniruotes, kurios apimtų ne tik bėgimą pajūriu ar tempimo pratimus, bet ir kur kas artimesnę pažintį su kovos menais – technikų lavinimą, arbatos gėrimo ceremoniją ir net filmus, padedančius labiau suprasti Wing Tsun KungFu šaknis ir principus.

Projekto laikotarpiu įvairias veiklas kartu sudėjus per 1,5 metų lankė bemaž 500 žmonių, kurie sportavo, pažino kinų kovos menus, savigynos meną.

Projektas „Judėjimas sveikata“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Vasara

Marijonas vasaros neįsivaizduoja be jūros

Vasara yra geriausias metas Lietuvoje, ir jei ne sumautas Putinas, sakytum, kad pasaulis gražus, – paprašytas pasidalinti artimiausiais planais, sako ...
2022-07-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Žvejų rūmų 40-metis: mero butelis pamatuose ir milijoniniai užmojai dėl ateities II

Antroji „Atviros Klaipėdos” birželio 18-ąją minėtos Žvejų kultūros ir sporto rūmų 40-mečio veiklos sukakties proga parengto rašinio dalis yra skirta ...
2022-06-24
Skaityti daugiau

Vasara

Prie vandens - ir džiaugsmai, ir bėdos

Vasarą miestų gatvės ištuštėja, o traukos vieta tampa paežerės, upės ar paplūdimiai prie jūros. Aktyvus laisvalaikis ir plaukiojimas vandenyje – ...
2021-08-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This