Krepšinio „3×3“ sostine vėl tapo Darbėnai

Fotoreportažai, Mums rašo

Sekmadienį į Darbėnų miestelį skubėjo krepšinio 3×3 žaidėjai ir juos palaikantys sirgaliai. Čia jau vienuoliktą kartą vyko turnyras Kretingos rajono garbės piliečio Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio Kazio Maksvyčio taurei laimėti, kuris pirmą kartą buvo surengtas 2011-aisias, kai darbėniškio treniruota U-19 rinktinė Rygoje iškovojo pasaulio čempionų titulą. Tada, prieš 11 metų, Darbėnų bendruomenė, iškilmingai pasitikusį auksinės komandos vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį, surengė pirmąjį tradicija tapusį turnyrą.

Livijos Grajauskienės nuotr.

Išbandyti jėgas krepšinio aikštelėje šiais metais suvažiavo rekordinis komandų skaičius. U-15 amžiaus grupėje varžėsi 7, U-18 – 5, veteranų grupėje 6, o suaugusiųjų – net 14 ekipų: iš viso į Darbėnų gimnazijos stadiono krepšinio aikšteles išbėgo 32 komandos iš Kretingos, Palangos, Skuodo, Mosėdžio, Vydmantų ir, žinoma, Darbėnų.

Atidarydamas krepšinio šventę K. Maksvytis žaidėjams lakoniškai palinkėjo: „Tegul nugali stipriausias“. Ir paminėjo, jog šis turnyras gausus ne tik žaidėjų, bet ir prizų. Pirmąkart turnyro rėmėjai skyrė piniginius prizus: kiekvienos amžiaus grupės III vietos laimėtojams skirta 50, II – 75, I – 100 eurų. Prizų įsteigė ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF): nugalėtojams ir prizininkams skirti Lietuvos krepšinio 100-mečio medaliai, rinktinės marškinėliai, kamuoliai su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjų parašais, kitos dovanos.

Be dovanų neliko ir pats K. Maksvytis: kraštietis Juozas Stonkus treneriui įteikė 45 numeriu pažymėtus marškinėlius: tokį jubiliejų birželį atšventė garsusis darbėniškis.

Livijos Grajauskienės nuotr.

Su švente žaidėjus ir sirgalius sveikino Kretingos rajono meras Antanas Kalnius, anūkus į varžybas atlydėjęs rajono tarybos narys Juozas Mažeika, Darbėnų seniūno pavaduotoja Bernadeta Litvinienė, Darbėnų bendruomenės narė Jūratė Sofijos Laučiūtė, pabrėžę, kad Kretingos rajono garbės pilietis, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris darbėniškis Kazys Maksvytis yra tobulas pavyzdys žmogaus, mylinčio savo kraštą, savo gimtinę.

Turnyro sumanytojų ir organizatorių vardu taiklios rankos žaidėjams ir gerų emocijų sirgaliams linkėjo Darbėnų bendruomenės pirmininkas Rimantas Benetis, nuolatinis aktyviausias turnyro rengėjas Audrius Ruikis, vyriausiasis turnyro teisėjas Rolandas Juknevičius.

Tradiciškai į turnyrą atvyko visas būrys garbių svečių: Lietuvos rinktinės stovyklos Palangoje besitreniruojantys krepšininkai Laurynas Birutis ir Tomas Dimša, beveik kasmet į krepšinio šventę Darbėnuose atvykstantis legendinis krepšininkas Modestas Paulauskas bei kelinti metai čia apsilankantis šventės rėmėju tapęs buvęs Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Ne pirmą kartą Darbėnuose viešintis LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas šiemet pirmą kartą ir pats išbėgo į krepšinio aikštelę kartu su studijų metų bičiuliais, veteranų grupėje vienuoliktą kartą žaidusiais komandos LKKA nariais. Pasak M. Balčiūno, atvykusio ir kurti pirmojo dokumentinio filmo iš būsimo ciklo „Tylieji Lietuvos krepšinio herojai“, kuris bus skirtas K. Maksvyčio keliui krepšinio pasaulyje, Darbėnai turi puikią krepšinio infrastruktūrą ir tiesiog įkūnija LKF siekį, kad kiekvienas norintis galėtų žaisti.

Puikią infrastruktūrą, patį turnyrą, komandų gausą ir entuziastingus žaidėjus gyrė ir šį sezoną Vilniuje naujai buriamą komandą „Wolves“ treniruosiantis Rimas Kurtinaitis, pirmą kartą apsilankęs Darbėnuose. O Lietuvos krepšinio rinktinės vadovas Valdemaras Chomičius pasidžiaugė sukurta tradicija: „Puiku, kad bendruomenė sukūrė tokią krepšinio šventę ir ją puoselėja, labai gražu, kad pats Kazys ją palaiko. Jau tapo tradicija Darbėnuose kasmet susitikti draugams, atvažiuoti žymesniems žmonėms, gražu, kad kartu ir veteranai ir jaunimas – betrūksta sirgalių su būgnais“.

Daugiau nei penkias valandas trukusi krepšinio šventė baigėsi nugalėtojų apdovanojimo ceremonija. Jaunimo U-15 grupėje trečią vietą iškovojo Mosėdžio „Demonai“, antrą vietą „Vaiduokliai“ (Kretinga), nugalėtojais tapo klaipėdiečių komanda „Šiauriniai“– šioje grupėje žaidė ir jauniausias krepšininkas vienuolikmetis Darbėnų gimnazijos mokinys Justas Skripkauskas. U-18 trečioji vieta atiteko ekipai „Rifliai“ (Kretinga), antroji „Legionieriams“, auksu pasipuošė „Mikelandželai“ (Kretinga). Veteranų pogrupyje trečiąja vieta tenkinosi LKKA komanda, antroji atiteko „Palangos lokiams“, o pirmąją vietą jau ketvirtą kartą užėmė komanda „Salantų granitas“. Šioje amžiaus grupėje žaidė ir vyriausias turnyro dalyvis 64 metų darbėniškis Kazys Vičiulis.

Suaugusiųjų kategorijoje trečiąją vietą užėmė „Riflis“ (Kretinga), antroji vieta atiteko brolių ir pusbrolių komandai „Stonkai“ (Vydmantai), o pirmąją vietą iškovojo darbėniškių komanda „Kiaušiai“. Evaldas Paulauskas, Modestas Galdikas, Petras Piekus ir komandos kapitonas Audrius Agintas neslėpė džiaugsmo ir pasididžiavimo, kad ne tik pavyko ketvirtą kartą laimėti turnyrą, bet ir apginti pernykščio dešimtojo turnyro čempionų titulą, ir išsaugoti Darbėnuose pereinamąją nugalėtojų taurę.

Be apdovanojimų neliko rungčių nugalėtojai ir prizininkai. Taikliausiai baudas mėtė Arnas Kareckas (Kretinga), antrąją vietą šioje rungtyje užėmė darbėniškis Audrius Agintas, trečioji vieta atiteko Pauliui Mitkui. Porinių tritaškių rungtyje geriausiai pasirodė Tomo Račkaus ir Mariaus Jurkaus duetas, antrąją vietą iškovojo Justas Žiubrys ir Antanas Levickas, trečioji vieta atiteko tėvui ir sūnui Padlinevams.

Livijos Grajauskienės nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This